Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1819
PRIETENI332
Retete

Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci

In Mancaruri de post la 24 Noi 2016

Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam...

Rulada C

In Dulciuri la 24 Noi 2016

Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Noi 2016

Mai intai am amestecat faina cu cacao si praful de copt. Apoi am pus sa se topeasca untul cu ciocolata, pe baie de abur, dupa ce s-a topit, am tras de pe foc vasul si am adaugat zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul, am adaugat sarea , esenta si ouale, unul cate unul, amestecand bine...

Placinta cu branza dulce si ciocolata alba

In Dulciuri la 19 Noi 2016

Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele si esenta de rom si amestecam bine, Punem untul sa se topeasca. Pregatim o tava tapetata cu hartie...

Spanac cu legume la wok

In Mancaruri de post la 17 Noi 2016

Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat...

Piscotica Ole

In Dulciuri la 16 Noi 2016

Punem intr-un bol continutul plicului de creme ole, adaugam zaharul si laptele apoi mixam si gata crema ( pentru carcotasi nu cititi, ca va pica greu la stomac prafurile). In alt bol inalt punem smantana ( folosesc o smantama grasa si foarte groasa, se poate intinde pe paine), zaharul si laptele...

Tocana de vita la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 15 Noi 2016

Mai intai am taiat carnea in bucatele le-am spalat, le-am uscat cu un servet si apoi le-am pus sa se caleasca cca 15 min. Separat am curatat legumele si le-am taiat mai grosier, asa cu barda... Am scos carnea si am condimentat-o, apoi am pus in recipientul slow cooker Crock-Pot  un pic de...

Prajitura cu mere

In Dulciuri la 13 Noi 2016

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca. Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o...

Hamburger

In Mancaruri cu carne la 11 Noi 2016

Mai intai amestecam carnea de porc cu carnea de vita, adaugam sarea, piperul, mustarul si ketchup si omogenizam. Formam hamburgerul il asezam pe o tava si il dam ca frigider pentru aproximativ 2 ore. Inainte sa ne apucam sa frigem hamburgerii, taiem ceapa solzisori, taiem varza si o frecam cu...

Fursecuri ''priconuci''

In Dulciuri la 11 Noi 2016

Scoatem albusurile d ela congelator si le lasam sa se dezghete, apoi le punem intr-un castron, adaugam un praf de sare si mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, treptat, mixam bine pana obtinem o bezea tare, adaugam si amidonul si mai mixam inca 5 min. Apoi cernem faina, cacaoa,...

Chifle pentru hamburger

In Piine la 11 Noi 2016

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai inalt am pus apa calduta impreuna cu drojdia uscata, zaharul si 4 linguri de faina, am amestecat bine si am lasat cca 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat oul, uleiul si am inceput sa incorporez faina, am adaugat...

Varza dulce cu cotlet si sunca la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 9 Noi 2016

Mai intai pregatim toate ingredientele. Tocam varza si o punem intr-un castron, o frecam cu putina sare. taiem ceapa verde, apoi gogosarul in cubulete mai mici si le adaugam peste varza. Adaugam si rosiile taiate bucati mai mari si omogenizam. Taiem sunca in bucatele si o asezam in vasul slow...

Lapte de pasare cu sos de zmeura

In Dulciuri la 8 Noi 2016

Mai intai punem laptele intr-o cratita la foc mic, nu trebuie sa fiarba, sa fie fierbinte. Separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri punem 5 linguri de zahar si vanilia bourbon si mixam pana obtinem o crema spumoasa. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma...

Cotlet de porc cu sos de piper

In Porc la 7 Noi 2016

Pentru ca am avut cotlet gata condimentat nu mi-am batut capul cu cotletul. Am pisat boabele de piper, n-am mojar, asa ca am pisat piperul pe fundul de lemn. Am pus tigaia wok pe foc, am adaugat uleiul, il lasam sa se incinga, apoi asezam bucatile de cotlet si le prajim cca 4 min pe fiecare parte...

Fursecuri ''Zambiti va rog ''

In Dulciuri la 5 Noi 2016

MAi intai pregatim ingredientele, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem untura, zaharul pudra, vanilia bourbon si ouale, amestecam bine, apoi adaugam , nuca, smantana si praful de copt. La final incorporam faina si incepem sa framantam ( daca mai este nevoie mai adaugam faina)...

Ostropel de cocos ( tanar) la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 4 Noi 2016

N-am participat la ritualul de taiat, jumulit si transat, ca mi l-a adus mama gata ''ferchezuit'' doar sa-l pun in oala. Am spalat bine bucatile de cocos, le-am pus la fiert in apa cu putina sare, morcov, ceapa, pastarnac si ardei, pentru ca am facut si-o supa de rosii cu taitei. Am lasat sa...

Prajitura roz

In Dulciuri la 3 Noi 2016

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Mai intai am topit untul, apoi am batut albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez bine. Am adaugat ingredientele uscate, praful...

Prajitura si atat......

In Dulciuri la 30 Oct 2016

Tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/23 cm), apoi ne apucam s afacem blatul. Luam 8 oua, si separam galbenusurile, toate 8, le punem intr-un castron, in altul punem 5 albusuri si in altul 3 albusuri. Frecam galbenusurile cu 8 linguri de zahar pana ce acesta se topeste. Cele 5 albusuri cu un praf...

Petale aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2016

Mi-a luat mai mult sa le bibilesc decat sa se coaca si sa se manance.....:))))) Am lasat la dezghetat aluatul, la temperatura camerei, l-am intins putin cu sucitorul si apoi am decupat o forma de floare ( in filmulet taia cu un pahar ), eu m-am dat in barci.....ca am vrut floare.....Am pus...

Tort ''48''

In Torturi la 21 Oct 2016

Mai intai am pregatit cremele Crema roz: Intr-o craticioara cu fundul dublu punem bucatelele de ciocolata alba, adaugam frisca lichida si punem sa se topeasca ciocolata, frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se ia de pe foc se adauga picaturile de colorant rosu si esenta si se...

Ciorba de cartofi cu coaste afumate

In Ciorbe la 20 Oct 2016

Mai intai taiem coasta in bucatele mai mici, spalam bucatelele si le punem la fiert in apa, avem grija sa luam spuma din cand in cand. Separat curatam legumele, ceapa o taiem marunt, ardeiul cubulete mici, morcovul si pastarnacul il dam pe razatoarea mare. Cartofii ii curatam, spalam si taiem in...

Barcute de dovlecei umpluti

In Porc la 18 Oct 2016

Mai intai pregatim ingredientele. Spalam dovleceii ii taiem pe lungime si ii scobim, ii asezam intr-un vas de lut , ai mei n-au incaput toti si am folosit  2 vase de lut mai mici. Ceapa (2 bucati) o curatam, spalam si o taiem marunt o punem la calit pana se aureste, apoi...

Desert prajitura ''Seara tarziu''

In Prajituri la 17 Oct 2016

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza...

Ciuperci umplute, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2016

Mai intai am curatat ciupercile , apoi am taiat coditele in cubulete mici. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, apoi impreuna cu coditele de ciuperci le-am pus la calit cca 5 min, le-am scos cu un spumar si le-am adaugat peste oul batut bine, amestecat cu cca 60 g cascaval razuit, am omogenizat...

Prajitura de toamna

In Dulciuri la 10 Oct 2016

Foaia cu nuca: Am folosit o tava cu dimensiunile de 26/35 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Galbenusurile le-am mixat bine impreuna cu zaharul, apoi am adaugam untul topit, mixand repede. Adaugam nuca macinata, faina, cacaoa si praful de copt si omogenizam, la final...

Varza cu carnati in tigaia wok

In Porc la 10 Oct 2016

Mai intai ne pregatim toate ingredientele, tocam varza si o frecam cu putina sare, ceapa o curatam si o taiem marunt, cubulete taiem si ardeiul capia, rosiile le decojim si apoi le taiem bucatele mai mici. Punem tigaia wok pe foc adaugam un pic de ulei, lasam sa se  incinga si apoi punem...

Saramura de hamsi

In Peste la 6 Oct 2016

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si...

Prajitura Petre Roman

In Prajituri la 6 Oct 2016

Crema: Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine. Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am...

Prajitura Katy

In Dulciuri la 6 Oct 2016

Foi : Intr-un castron amestecam untura cu sarea,zaharul apoi adaugam galbenusurile si laptele. Omogenizam si adaugam faina cernuta si praful de copt, framnatam o coca pe care o impartim in 3 parti egale. Coacem 3 foi, am folosit o tava cu dimensiunile 22/35 cm, foaia a m intins-o direct pe hartia...

Pui manastiresc

In Pui la 4 Oct 2016

Mai intai curatam pulpele, le spalam si portionam. Apoi le dam prin sare, piper si boia dulce, punem untul la topit , asezam bucatile de pui si le rumenim. Dupa ce s-au rumenit adaugam 1 si 1/2 cana cu apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca 30 min. Separat curatam si taiem ceapa solzisor o...

Afisate 841 - 870 din 1819 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]