Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt.
Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt.
Visinele le-am pus la scurs.
Am prajit si tocat grosier nuca.
Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.
Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o...
Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a...
Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita.
Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20 min. Acoperim castronul cu...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.
Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea si uleiul si am omogenizat.
Separat am cernut...
Mai intai punem la fiert cartofii in coaja. Ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cubulete mici. Intr-un castron punem branza rasa pe razatoarea mare, ouale si smantana, presaram piper macinat si amestecam bine. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Pieptul de porc in taiem bucatele...
Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de faina, zahar si drojdie. Incorporam bine, apoi adaugam esentele si uleiul si ne apucam sa framantam...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam...
Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu...
Mai intai am scos de la congelator coastele, carnea si carnatul, le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am portionat si le-am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, am pus uleiul si apa, am asezat capacul si am activat functia high. Am lasat sa-si faca treaba cca 4 ore. Am servit cu o...
Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final...
Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cu o forma inimioare, le...
Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min.
Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele.
Intr-o tava...
Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici.
Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit, cu un...
Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa).
Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si...
Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o.
Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul,...
Am cernut faina intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Separat ne ocupam de maia,am amestecat drojdia uscata cu drojdia proaspata, am adaugat 1 lingura cu faina si cca 50 ml lapte caldut, am omogenizat si am lasat sa creasca cca 10 min. Restul de lapte caldut l-am...
Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana...
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am...
N-am sa povestesc cum am tinut carnea la saramura, am afumat-o, cum am facut carnati si umplutura de sarmale, nu de alta, dar sigur va plictisiti si o sa ziceti unde sa tai eu porc, de unde saramura, de unde afumatoare si altele, asa ca ma limitez la a prezenta cum am asamblat eu aceasta rulada....
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in...
Pentru inceput curatam legumele, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem solzisori, cartofii si vinetele cuburi mai mari, morcovul rondele, ardeiul rosu bucati mai mari, iar varza o tocam.
Intr-un castron asezam toate legumele, presaram sare, piper si stropim cu ulei de masline, apoi...
Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una.
Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am...
Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se...
Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem esenta si untul si amestecam bine pana ce untul se topeste, lasam sa se raceasca suficient de mult...
In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper.
Mai intai am pus la fiert in apa cu sare, cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am...
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.
Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta...
Desert prajitura de duminica pentru luni
Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...
Desert prajitura David
Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...
Desert tarta cu mere
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata. Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o...
Tortulet Primavara Capricioasa
Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a...
Desert mucenici moldovenesti - de post
Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20 min. Acoperim castronul cu...
Desert negresa Oana
Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea si uleiul si am omogenizat. Separat am cernut...
Aperitiv placinta cu cartofi si altele
Mai intai punem la fiert cartofii in coaja. Ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cubulete mici. Intr-un castron punem branza rasa pe razatoarea mare, ouale si smantana, presaram piper macinat si amestecam bine. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Pieptul de porc in taiem bucatele...
Desert cozonac cu Fanta, de post
Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de faina, zahar si drojdie. Incorporam bine, apoi adaugam esentele si uleiul si ne apucam sa framantam...
Desert prajitura Martisor Dora
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam...
Desert tarta CorinutaClem......
Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu...
Afumatura la cioroi, alias slow cooker Crock-Pot
Mai intai am scos de la congelator coastele, carnea si carnatul, le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am portionat si le-am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, am pus uleiul si apa, am asezat capacul si am activat functia high. Am lasat sa-si faca treaba cca 4 ore. Am servit cu o...
Desert tort Alin
Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final...
Desert fursecuri inimoase
Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cu o forma inimioare, le...
Jambon la cuptor
Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele. Intr-o tava...
Ciorba cu fasole fideluta galbena
Pentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am pus o oala pe foc si am adaugat uleiul, am lasat sa se incinga si am pus legumele la calit, cu un...
Desert tortulet Sf.Clement
Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa). Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana...
Desert tort Al doisprezecelea ceas
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si...
Ciorba de coaste afumate
Mai intai am taiat coastele in bucatele mai mici, le-am spalat cu apa calduta si apoi le-am pus sa fiarba in 4 l de apa. Cand a inceput sa fiarba si sa formeze spuma, am indepartat-o. Cat timp coastele erau la fiert, am curatat zarzavatul si l-am taiat, ceapa am taiat-o marunt, morcovul,...
Desert cozonac varianta Roscata
Am cernut faina intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Separat ne ocupam de maia,am amestecat drojdia uscata cu drojdia proaspata, am adaugat 1 lingura cu faina si cca 50 ml lapte caldut, am omogenizat si am lasat sa creasca cca 10 min. Restul de lapte caldut l-am...
Desert tort cu zmeura si caramel
Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana...
Desert prajitura Craciunita
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am...
Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot
N-am sa povestesc cum am tinut carnea la saramura, am afumat-o, cum am facut carnati si umplutura de sarmale, nu de alta, dar sigur va plictisiti si o sa ziceti unde sa tai eu porc, de unde saramura, de unde afumatoare si altele, asa ca ma limitez la a prezenta cum am asamblat eu aceasta rulada....
Desert prajitura cu frisca
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am...
Desert tort Un nou inceput de drum
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in...
Legume imprietenite la slow cooker Crock-Pot
Pentru inceput curatam legumele, le spalam si apoi le taiem. Ceapa o taiem solzisori, cartofii si vinetele cuburi mai mari, morcovul rondele, ardeiul rosu bucati mai mari, iar varza o tocam. Intr-un castron asezam toate legumele, presaram sare, piper si stropim cu ulei de masline, apoi...
Desert placinta zdrentuita 1 decembrie
Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una. Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am...
Desert prajitura Buturuga
Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se...
Sos de ciocolata pentru diverse creme
Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem esenta si untul si amestecam bine pana ce untul se topeste, lasam sa se raceasca suficient de mult...
Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie
In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai am pus la fiert in apa cu sare, cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, i-am curatat de coaja si i-am...
Desert ciocolata turmentata Orient Expres
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta...