1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile.
2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se adauga verdeata tocata
3. Se umplu ouale cu pasta si se orneaza cu feliute de gogosar acru sau...
1. Puneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte In doua si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le bine.
2. Caliti ceapa In uleiul Incins Intr-o cratita, apoi adaugati usturoiul si carnea de pasare Bucegi taiata cubulete....
1. Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta
2. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi.
3....
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat.
2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia...
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit...
1. Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua.
2. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu restul ingredientelor pentru aluat. Lasati aluatul sa se dospeasca 2 ore, iar dupa ce a crescut Impartiti-l In patru si Intindeti foi rotunde, de dimensiunea...
1. Taiati cate un capacel In partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati cu putina sare interiorul acestora, apoi lasati-le sa se scurga, cu scobitura In jos, Intr-o tava curata. Amestecati Intr-un blender supa de legume...
1. Asezati faina amestecata cu piper Intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie.
2. Taiati calupurile de carne din fiecare conserva de carne Bucegi In cate 4 felii, In asa fel Incat sa obtineti 8 felii. Treceti feliile de carne prin faina, apoi prin ouale batute, iar apoi prin...
Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca. Se adauga faina amestecind repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase. In continuare se adauga amestecind continuu laptele caldut, brinza rasa si sarea. Cind s-a ingrosat se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute....
1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...
1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire.
2. Se amesteca mierea si otetul si se...
1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute. Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin, patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si...
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta
Incingeti...
Se prepara aluatul, iar merele se taie mai marisor. Se amesteca ingredientele si se pun in forme (gen cea de tort de la doctor Oetker). Se da cuptorul la 160 de grade, iar tarta trebuie sa stea la acest foc mic circa 30 de minute, pina se rumenesc merele si aluatul.
Am pornit cuptorul la 200 grade, dupa care am condimentat pestii cu sare si piper pe dinafara so pe dinauntru.
Intr-un castron am amestecat feniculul taiat subtire, cu rosia taiata bucati (dar si rondele), patrunjelul, lamaiia (taiata felii subtiri) si patrunjelul, le-am dat un praf de sare si...
Indian : How To Cook A Chicken Curry In Ten Minutes
Curatati usturoiul si taiati-l felii, la fel, curatati ardeiul iute de seminte si taiati-l bucati mici
Se încălzeşte o tigaie la foc mediu. Se adaugă 3 linguri de ulei de masline. Apoi se adaugă ceapa...
Se desface broccoli in buchetele si se indeparteaza partile tari si cele ingalbenite. Se fierbe broccoli circa 20-25 de minute. Se scurge, apoi se face piure adaugindu-se 2 linguri din apa in care a fier.
Citeste si tehnici de fierbere
Se fierb cartofii in coaja intr-o craticioara in care se pun si 3-4 linguri de sare. Cind s-au fiert, se scot, se racesc si se taie felii subtiri.
Se pregateste sosul amestecind smintina cu brinza topita, parmezanul ras, cascavalul ras si mararul.
Se aseaza cartofii in tava, se toarna...
Anamaria a rupt salata cu mina si a asezat-o intr-o farfurie, apoi a adaugat ingredientele, iar la sfirsit a pus dressingul
Iata o melodie dintre cele mai cunoscute ale cintaretei
Anamaria a mai dezvaluit in Confidential ca este vegetariana....
Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf).
Se adauga doua linguri rase de miere
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat.
Pentru sos:
1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie
2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului
3....
1. Pregatirea legumelor
Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime.
Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se departeaza coaja ardeilor, de la codita...
* Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface)
* Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper. * Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult) *...
Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga...
Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca
Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde
Taiati cartofii in bucati mici. Puneti cartofii si...
Spaghetti alla puttanesca
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Spezzatino
Urmareste video prepararea pas cu pas a retetei
Pilaf cu rosii Cirio
Oua umplute cu pate Bucegi
1. Se taie oualele in doua si se scot galbenusurile. 2. Intr-un blender se mixeaza galbenusurile cu pateul de porc, smantana, mustarul si condimentele pana se formeaza o pasta. Se adauga verdeata tocata 3. Se umplu ouale cu pasta si se orneaza cu feliute de gogosar acru sau...
Macaroane cu carne de pasare Bucegi si cascaval
1. Puneti 3l de apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, adaugati macaroanele rupte In doua si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi scurgeti-le bine. 2. Caliti ceapa In uleiul Incins Intr-o cratita, apoi adaugati usturoiul si carnea de pasare Bucegi taiata cubulete....
Placintele cu pate Bucegi
1. Se taie foile de placinta de-a lungul in 4 fasii si se acopera cu o carpa pentru a nu se crapa. Se mixeaza restul ingredientelor pentru a obtine o pasta 2. Se unge cu unt fiecare fasie de placinta, apoi se pune o lingurita din umplutura. Se impatureste pentru a obtine un triunghi. 3....
Chifle umplute cu carne de pasare Bucegi si rumenite in cuptor
1. Taiati cate un capacel chiflelor, In partea superioara, scobiti-le cu grija folosind un cutit ascutit, iar apoi ungeti-le In interior cu untul Inmuiat. 2. Incingeti uleiul Intr-o cratita si sotati usor ceapa tocata, apoi adaugati ardeii taiati In fasii subtiri, continuand pana ce acestia...
Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofi
1. Inabusiti In cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt In cuptor, Incingeti restul de ulei Intr-o cratita si caliti ceapa, adaugand apoi carnea de porc Bucegi taiata cubulete, sarea, piperul, cimbrul, iar la sfarsit...
Pizza cu carne de pasare Bucegi
1. Amestecati drojdia cu zaharul si cu 4 linguri de apa pentru a prepara maiaua. 2. Dupa ce s-a umflat putin, framantati-o cu restul ingredientelor pentru aluat. Lasati aluatul sa se dospeasca 2 ore, iar dupa ce a crescut Impartiti-l In patru si Intindeti foi rotunde, de dimensiunea...
Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi
1. Taiati cate un capacel In partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati cu putina sare interiorul acestora, apoi lasati-le sa se scurga, cu scobitura In jos, Intr-o tava curata. Amestecati Intr-un blender supa de legume...
Snitel pane din carne de porc Bucegi
1. Asezati faina amestecata cu piper Intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie. 2. Taiati calupurile de carne din fiecare conserva de carne Bucegi In cate 4 felii, In asa fel Incat sa obtineti 8 felii. Treceti feliile de carne prin faina, apoi prin ouale batute, iar apoi prin...
Sos bechamel (saltsa aspri)
Se pune untul intr-o craticioara sa se topeasca. Se adauga faina amestecind repede cu o lingura de lemn ca sa nu se faca cocoloase. In continuare se adauga amestecind continuu laptele caldut, brinza rasa si sarea. Cind s-a ingrosat se ia craticioara de pe foc si se lasa deoparte 1-2 minute....
Piine umpluta
1. Intr-un bol, se amesteca drojdia cu faina si sarea. Se adauga uleiul, apa si se incorporeaza lichidul cu o lingura sau cu mana. Apoi se rastoarna compozitia pe suprafata de lucru si se framanta (cu mainile date usor prin faina) timp de 5-10 minute, pana cand se obtine o coca omogena si...
Crema de branza de capra cu chives si rodie
1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie si chives si se lasa deoparte pana aproape de servire. 2. Se amesteca mierea si otetul si se...
Pui umplut
1 Se asaza cuscusul si amestecul de condimente într-un bol termorezistent si se toarna deasupra 50ml de apa fierbinte. Se acopera si se lasa deoparte 5 minute. Se amesteca cuscusul cu o furculita, se adauga caisele, semintele de pin, patrunjelul si se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si...
Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan
Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta Incingeti...
VIDEO: Salata orientala a la Vladut
Aperitive pentru Sarbatori
Tarta de casa cu mere, de post
Se prepara aluatul, iar merele se taie mai marisor. Se amesteca ingredientele si se pun in forme (gen cea de tort de la doctor Oetker). Se da cuptorul la 160 de grade, iar tarta trebuie sa stea la acest foc mic circa 30 de minute, pina se rumenesc merele si aluatul.
Peste la cuptor cu fenicul si rosii
Am pornit cuptorul la 200 grade, dupa care am condimentat pestii cu sare si piper pe dinafara so pe dinauntru. Intr-un castron am amestecat feniculul taiat subtire, cu rosia taiata bucati (dar si rondele), patrunjelul, lamaiia (taiata felii subtiri) si patrunjelul, le-am dat un praf de sare si...
VIDEO: Cum sa prepari pui cu curry in 10 minute
Indian : How To Cook A Chicken Curry In Ten Minutes Curatati usturoiul si taiati-l felii, la fel, curatati ardeiul iute de seminte si taiati-l bucati mici Se încălzeşte o tigaie la foc mediu. Se adaugă 3 linguri de ulei de masline. Apoi se adaugă ceapa...
Piure de broccoli
Se desface broccoli in buchetele si se indeparteaza partile tari si cele ingalbenite. Se fierbe broccoli circa 20-25 de minute. Se scurge, apoi se face piure adaugindu-se 2 linguri din apa in care a fier. Citeste si tehnici de fierbere
Cartofi frantuzesti "Neatza cu Razvan si Dani"
Se fierb cartofii in coaja intr-o craticioara in care se pun si 3-4 linguri de sare. Cind s-au fiert, se scot, se racesc si se taie felii subtiri. Se pregateste sosul amestecind smintina cu brinza topita, parmezanul ras, cascavalul ras si mararul. Se aseaza cartofii in tava, se toarna...
Salata crocanta a la Anamaria Ferentz
Anamaria a rupt salata cu mina si a asezat-o intr-o farfurie, apoi a adaugat ingredientele, iar la sfirsit a pus dressingul Iata o melodie dintre cele mai cunoscute ale cintaretei Anamaria a mai dezvaluit in Confidential ca este vegetariana....
Cafea interactiva
Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea (nici rase, nici cu virf). Se adauga doua linguri rase de miere
Margueritte cu somon afumat
Pastele se fierb, iar somonul il cumparam gata afumat. Pentru sos: 1. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa, ciupercile si usturoiul si le calim 8-10 minute pina se inmoaie 2. Adaugam vinul si fierbem la foc iute, amestecind, pina se evapora cea mai mare parte a lichidului 3....
Ratatouille
1. Pregatirea legumelor Se taie vinetele in jumatate pe lungime. Se asaza pe tocator, cu partea taiata in jos. Se sectioneaza inca o data pe lungime, apoi pe latime in bucatele de 1,5 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit pentru curatarea legumelor se departeaza coaja ardeilor, de la codita...
Fasole galbena (teci) a la Adi
* Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface) * Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper. * Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult) *...
Tzatziki
Curatati castravetii de coaja si taiati-i in sferturi. Cu ajutorul unei lingurite scoateti semintele. Tocati castravetii in bucati de 2,5 cm. Puneti bucatile intr-o strecuratoare si presaratile cu sare din abundenta. Puneti un vas sub strecuratoare pentru a stringe lichidul. Lasati sa se scurga...
Salata de cartofi cu lapte batut
Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul taiat cubulete, cu muraturile si cu ceapa verde Taiati cartofii in bucati mici. Puneti cartofii si...