Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie.
Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i...
Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri.
Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile si lasati asa, fara apa, circa 5 minute. Se adauga bulionul, dizolvat intr-un pahar cu...
Aluatul se decongeleaza complet.
Varza, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei. Se asezoneaza cu piper si foi de dafin si se lasa pe foc pana scade toata zeama.
Aluatul se taie patratele. In fiecare patrat se pune cate o lingura cu varza si se pliaza astfel incat sa se formeze...
Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole.
Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie...
Prajitura este foarte usor de facut si este foarte gustoasa.
Pentru inceput, dati morcovul pe razatoarea mica. Amestecati cu mixerul ulei cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati morcovul ras si amestecati pana se incorporeaza bine. Faina cernuta si amestecata cu...
Faina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de apa calduta. Apa se incorporeaza usor, cu o furculita. Treptat, se adauga restul de apa si uleiul de...
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara...
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)
Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie. Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i...
Tocanita de ciuperci cu marar
Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile si lasati asa, fara apa, circa 5 minute. Se adauga bulionul, dizolvat intr-un pahar cu...
Placintele cu varza (de post)
Aluatul se decongeleaza complet. Varza, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei. Se asezoneaza cu piper si foi de dafin si se lasa pe foc pana scade toata zeama. Aluatul se taie patratele. In fiecare patrat se pune cate o lingura cu varza si se pliaza astfel incat sa se formeze...
Ciorba de fasole acrita cu corcoduse
Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole. Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie...
Prajitura cu morcov ras
Prajitura este foarte usor de facut si este foarte gustoasa. Pentru inceput, dati morcovul pe razatoarea mica. Amestecati cu mixerul ulei cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugati morcovul ras si amestecati pana se incorporeaza bine. Faina cernuta si amestecata cu...
Tortellini de casa cu spanac si sos picant de ardei
Faina se amesteca cu un praf de sare si se intinde pe o suprafata de lemn (este important sa nu fie rece). Se face o gropita in mijocul fainii si se puna jumatate din cantitatea de apa calduta. Apa se incorporeaza usor, cu o furculita. Treptat, se adauga restul de apa si uleiul de...
Rulada cu spanac
Ceapa tocata marunt se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Dupa ce s-a calit pe jumatate ceapa, se adauga usturoiul pisat si se mai lasa, la foc mic, 3 minute. Apoi se adauga spanacul decongelat si scurs foarte bine. Spanacul se lasa la foc mic pana ce ramane fara...