
publicat la 26.09.2012
publicat la 26.09.2012
publicat la 07.09.2012
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata calda de conopida si fasole verde cu chimen
Spalam legumele, desfacem conopida in buchetele mici, curatam morcovul si cartofii si ii taiem rondele, respectiv cubulete si le punem la fiert in apa cu putina sare sau in aparatul de gatit cu abur. Intre timp, tocam usturoiul si frunzele de ceapa, taiem caisele feliute si fierbem ouale. Cand...
Salata-aperitiv
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, apoi se taie cubulete. Se adauga sfecla, mazarea, ouale, castravetii si sunca taiate cubulete. Maioneza am facut-o dintr-un galbenus, 2 lgt mustar si ulei (cat am considerat ca am nevoie), apoi am combinat-o cu iaurtul. Amestecul l-am pus peste cel de...
Salata cu sos de soia si mustar
Legumele si merele se rad pe razatoarea mare, apoi se stropesc cu sucul de lamaie. In alt vas, cartoful se piseaza, se adauga mustarul si apoi se mixeaza pe viteza mare adaugand in fir subtire uleiul, ca la maioneza (aceasta e, de fapt, o maioneza vegetala). La sfarsit, adaugam peste maioneza...
Salata de varza si dovlecel cu sos tzatziki
Varza se taie fasii subtiri, iar dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete. Se pune varza la fiert in apa cu sare, iar cand e aproape gata se adauga si dovlecelul. Cand sunt gata, se scurg. Pentru sos, usturoiul, iaurtul, cimbrul, un praf de sare si castravetii taiati bucatele se...