Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta....
Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa.
Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute.
In acest timp punem si...
Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.
Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.
...
Fierbem cartofii in coaja si ii curatam dupa ce s-au racit. Fierbem si ouale tari si le curatam. Spalam bine legumele.
Taiem felii pe rand: cartofii, ardeii, rosia si ceapa.
Punem sare, piper si otet dupa gust si cateva linguri de ulei si amestecam legumele.
Adaugam ouale taiate...
Punem un vas pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda.
Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina.
Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat...
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare.
Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta.
Le scoatem...
Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si lasam sa se raceasca.
Ceapa curatata si spalata o taiem marunt si o calim usor in ulei.
Adaugam peste ceapa calita cartofii curatati si taiati cubulete, saram si piperam dupa gust si amestecam bine.
Luam...
Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri).
Presaram sare si piper pe fiecare feliuta.
Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita.
Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam.
Pregatim maioneza in...
Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit.
Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata.
Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra.
Putem servi langa orice friptura,...
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite.
Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut.
Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam.
Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....
Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa.
Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine.
Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le...
Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute. Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata.
Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc...
Conopida pane
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert) Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta....
Legume cu orez
Curatam si spalam bine legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline 2-3 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat felii si lasam in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa. Urmeaza vinetele taiate cubulete. Lasam la calit aprox 10 minute. In acest timp punem si...
Vinete umplute
Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura. Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa. ...
Salata orientala de cartofi
Fierbem cartofii in coaja si ii curatam dupa ce s-au racit. Fierbem si ouale tari si le curatam. Spalam bine legumele. Taiem felii pe rand: cartofii, ardeii, rosia si ceapa. Punem sare, piper si otet dupa gust si cateva linguri de ulei si amestecam legumele. Adaugam ouale taiate...
Mancare de spanac
Punem un vas pe foc cu cele 2-3 linguri de ulei si adaugam faina amestecand rapid. Nu lasam decat cateva secunde si luam de pe foc. Faina nu trebuie sa se arda. Adaugam apoi spanacul fiert si tocat si amestecam bine cu faina. Punem vasul inapoi pe foc si adaugam treptat...
Salata de vinete de vara
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare. Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem...
Cartofi noi cu patrunjel verde
Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Ceapa curatata si spalata o taiem marunt si o calim usor in ulei. Adaugam peste ceapa calita cartofii curatati si taiati cubulete, saram si piperam dupa gust si amestecam bine. Luam...
Zucchini Pane
Spalam bine legumele, le decojim sau nu dupa preferinte apoi le taiem felii subtiri (eu ii prefer mai subtiri). Presaram sare si piper pe fiecare feliuta. Dam apoi fiecare felie prin faina apoi prin ou si apoi prin pesmet. Mie imi plac si cu pesmet si fara si mereu fac in ambele variante....
Conopida cu maioneza
Spalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu o furculita. Adaugam ceapa taiata marunt, sarea si piperul si amestecam. Pregatim maioneza in...
Cartofi noi la cuptor
Asadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la 180-185 grade timp de 30-40 min, pana se rumenesc usor deasupra. Putem servi langa orice friptura,...
Dovlecel umplut la cuptor
Spalam si decojim dovlecelul apoi scobim miezul cu ajutorul unei lingurite. Miezul il tocam marunt si il amestecam cu oul batut. Adaugam ceapa, usturoiul si areiul tocat marunt si amestecam. Condimentem cu sare, piper si maghiran si adaugam cele 3 lingurite de pesmet si amestecam bine....
Chiftelute din dovlecel
Dam dovlecelul prin razatoarea mare si o stoarcem de apa pe care o lasa. Batem oul in care adaugam ceapa si usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat si dovlecelul ras. Adaugam sare, piper si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Formam cu mana chiftelute si le punem in uleiul incins si le...
Mazare cu thuringer
Tocam ceapa si ardeiul si il punem la calit in uleiul incins. Adaugam si thuringerul taiat si mai lasam la calit cateva minute. Turnam apoi apa fierbinte si lasam sa fiarba moment in care adaugam mazarea congelata. Adaugam sare si piper dupa gust si 3-4 foi de dafin si lasam sa fiarba la foc...