publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Biscuiti cu merisoare, ghimbir si ciocolata
Untul il topim la microunde 2 minute, adaugam zaharul si amestecam pina ce acesta se topeste, adaugam ouale si mirodeniile, le amestecam bine cu telul. Punem fulgii de ovaz si amestecam cu o lingura de lemn, adaugam merisoarele si ghimbirul taiat bucatele, faina amestecata cu praful de copt si...
Salam de biscuiti reteta cu limeta
Salam de biscuiti reteta 150 gr de biscuiti ii zdrobim la robot, iar restul zdrobiti mare cu ajutorul unui facalet. 200ml de lapte se pun intr-un vas pe foc, se adauga zaharul, untul si limeta confiata si se lasa pe foc pina se topeste zaharul si untul.(nu se lasa la fiert) Crema instant de...
Tort cu mango si iaurt
Pt blat: zdrobim biscuitii la robot, dar nu-i lasam sa se faca faina, punem celelalte ingrediente intrun vas pe foc si le lasam pina se topeste untul(nu trebuie sa fiarba). Lasam putin sa se raceasca, adaugam peste biscuiti si amestecam. Desfacem compotul de mango si separam fructul de suc....
Gogosi cu jeleu de kiwi
Faceti un aluat dospit din ingredientele mentionate mai sus, sau faceti ca si mine un alaut la masina de paine, ingredientele fiind puse in urmatoarea ordine: laptele caldut, ouale batute, uleiul, sarea, zaharul, coaja de portocala, faina si deasupra drojdia rupta bucatele. Lasam aluatul sa...
Cozonac cu crema de cacao
Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim umplutura: frecam untul cu zaharul, cacaoa si vanilia ,pina cind acestea s-au incorporat bine. Din...
Briose de ciocolata cu inghetata
Ciocolata, smantina pt frisca si untul le topim pe bain-marie. Avem nevoie de 5 forme de briose de silicon. Punem in fiecare forma ciocolata topita si tapetam marginile si fundul formei. Dam la congelator pt citeva minute pina se intareste ciocolata. Punem in fiecare forma cite o lingura de...
Crumble de mere
Intr-un vas termorezistent, eu am avut de iena, se pune 100 gr zahar la caramelizat. Dupa ce s-a caramelizat zafarul se pune esenta de vanilie si un mar curatat si dat pe razatoarea mare. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc pina se topeste caramelul si se calesc merele. Se adauga apoi cele 3...
Inimi de ciocolata
Pt blat : topim ciocolata la bain-marie, batem galbenusurile cu 100 gr zahar si cognac, albusurile batute spuma cu 20 gr zahar. Punem albusurile batute spuma peste galbenusuri in care am adaugat si ciocolata, se adauga faina amestecata cu praful de copt. Impartim compozitia in doua si o...
Clatite cu urda si marar
Pregatim umplutura pt clatite: zdrobim urda cu furculita pina se sfarima bine de tot, adaugam oua, zahaf si smantina, mararul tocat marunt si amestecam bine compozitia. Pregatim aluatul pt clatite : intr-un bol mai mare punem laptele, sare, zahar, coaja de lamaie si mestecam energic sa se...
Deliciu la pahar cu pepene galben
Pepenele galben il curatam de simburi si de coaja si-l taiem cubulete. Pt crema de vanilie punem laptele pe foc, galbenusurile le batem cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie, albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar. Laptele fierbinte il turnam cite putin in timp ce mestecam cu un...
Briose cu banane si nuci
Intr-un bol bananele le facem piure, adaugam ouale pe care le-am batut cu zaharul, untul topit si racit, laptele si vanilia. Le amestecam bine pe toate iar peste ele adugam ingredientele uscate faina amestecata cu sarea, bicarbonatul si nucsoara. Le amestecam pe toate pina la omogenizare. Adaugam...
Tiramisu reţetă cu lamaie
Tiramisu reţetă cu lamaie Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider. Facem un sirop din: o ceasca zahar si 2 de apa, zeama si coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la o limeta. Le punem pe foc si lasam sa...
Strudel cu mere si orez cu lapte
Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte. Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara, un praf de sare si zahar cit dorim de dulce+ un plic de zahar vanilat. Dupa ce a fiert orezul,...
Tarta cu mere si gutui
Pt aluat: am amestecat untul cu zaharul, sarea, am adaugat apoi oul, coaja de portocala si am stins bicarbonatul in sucul de portocala. Le-am amestecat bine pe toate, am adaugat jumatate din cantitatea de faina, am mai amestecat putin, am adaugat si restul de faina, am pus aluatul pe masa de...
Cornuri cu dulceata de nectarine
Punem toate ingredientele pt aluat in masina de paine in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu smantina, untul, sare, zahar, faina, iar deasupra sfarimam drojdia si o imprastiem. Dam la program aluat pt paine si o scoatem cind este gata. Daca nu avem masina de paine,...
Sufleu de ciocolata
3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe baine-marie, se da deoparte si se adauga galbenusurile amestecate cu visinata. Albusurile se bat spuma cu...
Tort aniversar cu afine, frisca si ciocolata
Pt blat: mixam albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, se adauga zaharul, galbenusurile si toate celelalte ingrediente ude, mixind dupa fiecare. La urma se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Dupa ce le-am incorporat si pe aceastea le punem intr-o forma rotunda (24 cm),...
Placinta cu branza dulce si caise deshidratate
Tava pt placinta sa fie pregatita si tapetata cu unt. Foile le lasam la dezghetat. Brinza zdrobita cu furculita sau data pe razatoare daca este cazul, o amestecam cu zaharul, vanilia, smintina, 5 oua. Caisele se taie cubulete si se pun la inmuiat in coniac. Dupa ce s-au inmuiat se amesteca...
Tarta cu crema de ciocolata
Pregatim aluatul de tarta: se freaca untul moale cu zaharul, se adauga ouale, apoi adaugam faina in care am pus sarea si amestecam pina se furmeaza un aluat. Il adunam cu mainile, il punem in folie alimentara si-l dam la frigider pt 30 minute cel putin. Se intinde din aluat o fioaie pt forma de...
Melci cu nuca si ciocolata
Daca aveti masina de paine faceti aluatul la masina de paine si-l lasati sa creasca. Daca nu, procedam asa: faina o amestecam cu sarea, separat facem maiaua din drojdie zahar, citeva linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Lasam 10 minute sa creasca intr-un loc caldut, iar cind face basici...
Briose dietetice
Galbenusurile le frecam putin cu indulcitorul pudra, adugam brinza de vaci, coaja de lamaie si le amestecam bine pina cind brinza s-a incorporat cu galbenusurile. Cele 2 feluri de faina le amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Dupa ce le avem pregatite le...