Rocsi

9

Bucataras
Suprem

Falticeni

Bucataras din 18.12.2009

RETETE1625
PRIETENI297
Retete

Cartofi aromati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2012

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si putin oregano. Amestecam bine cu o lingurita pana toate...

Ciorba de pui cu galuste

In Ciorbe la 31 Oct 2012

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete...

Muffins marmorate cu Nutella

In Prajituri la 30 Oct 2012

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana devine spuma. Punem ouale si le incorporam, apoi iaurtul. Cernem faina si o turnam in ploaie, timp in care mixam usor. Adaugam praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie si la urma coaja rasa de lamaie. Amestecam bine toate ingredientele pana...

Piept de pui in sos alb

In Pui la 27 Oct 2012

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati porivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam de coaja, il spalam si il taiem rondele. Intr-o cratita de ceramica punem si rumenim puiul pe toate partile (daca folositi alta cratita putin putin ulei). Adaugam 1 cana si 1/2 cu apa, iar...

Budinca cu ravioli si kapia

In Paste la 26 Oct 2012

Intr-o oala punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem ravioli si ii fierbem intre 8-10 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Ardeiul kapia il spalam, il curatam de seminte si il taiem cubulete. Patrunjelul il spalam, indepartam...

Felii London

In Prajituri la 24 Oct 2012

Blatul: Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si...

Chiftele in sos de legume

In Mancaruri cu carne la 23 Oct 2012

Chiftelutele: Cartoful il curatam de coaja si il fierbem. Il scoatem la racorit cand este gata, apoi il dam pe razatoarea mica. Mararul si patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt. Intr-un bol punem carnea, cartoful ras, mararul si patrunjelul verde, painea inmuiata in apa si bine...

Musaca cu ciuperci si carne de curcan

In Curcan la 19 Oct 2012

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja. Ii fierbem 20 de minute, apoi ii scurgem de apa. Ardeiul kapia si galben ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul il curatam de coaja si il facem patratele mici. Ceapa o curatam si o tocam. Ciupercile le scoatem din borcan, le spalam...

Chec cu Nutella

In Prajituri la 19 Oct 2012

Punem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul pudra cu pastai de vanilie. Adaugam apa minerala, praful de copt, esenta de rom...

Muschi umplut cu legume si ghebe

In Porc la 17 Oct 2012

Ghebele le spalam foarte bine in multe ape si le fierbem cam 20 de minute. Le scurgem apoi de apa, le lasam sa se racoreasca si le taiem dar nu foarte marunt. Muschiul de porc il spalam si il tamponam cu un servet. Il taiem in doua apoi batem ambele bucati foarte bine cu ciocanul de snitele.Daca...

Compot de mere, pere si gutui

In Sirop / Compot la 15 Oct 2012

Merele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele bine sub jetul de apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Asezam in...

Biscuiti fragezi sau ciucalai

In Prajituri la 13 Oct 2012

Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastaile de vanilie. La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios. Montam forma de biscuiti  la masina de...

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

In Mancaruri de legume la 12 Oct 2012

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim vreo 3 minute. Punem apoi bucatile de dovlecei si picuram putina apa, dar foarte putina...

Negresa cu visine si glazura de ciocolata

In Prajituri la 11 Oct 2012

Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc. Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul. Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp. La final punem cacaoa si batem...

Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez

In Mancaruri de post la 9 Oct 2012

Tocanita de bureti: Buretii ii curatam, apoi ii spalam foarte bine in 3-4 ape. Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand da in clocot punem buretii si ii fierbem cam 25 de minute. Ii scoatem cand sunt gata, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii tocam, dar nu foarte marunt. Ceapa o...

Ciuperci in straturi

In Mancaruri de legume la 6 Oct 2012

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute. Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot. Curatam ceapa si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 3 Oct 2012

Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din cantitatea de zahar. Asezam feliile de mere, punem restul de unt si de zahar peste ele. Pudram cu...

Chiftele de dovlecei cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2012

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste dovleac. Adaugam ouale, faina si pesmetul. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt....

Placinta rulata cu mere

In Prajituri la 29 Sep 2012

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Peste adaugam oul, zaharul, praful de sare, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Laptele il punem intr-un ibric si adaugam untul taiat cubulete. Le punem pe foc doar cat sa fie caldut lapte si untul sa se topeasca (deci nu fierbinte sau cald , ci...

Placinta cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2012

Foile le scoatem din congelator si le lasam sa se decongeleze. Casul de oaie il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mixam 6 oua cu smantana pana devin spuma. Le adaugam peste cas, apoi punem cutia de branza cu smantana. Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt. O incorporam in...

Tarta cu crema de vanilie si zmeura

In Prajituri la 24 Sep 2012

Blatul: Untul il mixam intr-un bol cu zaharul. Incorporam oul si zaharul vanilat. La urma punem praful de sare, praful de copt si faina. Framantam cu mana pana toate ingredientele sunt incorporate si aluatul este nelipicios. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider. Ungem o tava...

Cornulete cu nuca

In Prajituri la 22 Sep 2012

Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta. Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana. Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie. Aluatul trebuie sa fie...

Pulpa de porc umpluta cu ou fiert in sos de rosii

In Porc la 20 Sep 2012

Ouale le punem intr-un ibric si le lasam sa fiarba sa fie tari. Cand sunt gata le lasam sa se racoreasca si le decojim. Morcovul il curatam, il spalam si il facem feliute. Usturoiul il curatam si il spalam. Rosiile le spalam si le punem intr-un vas in care fierbe apa pentru cateva secunde. Le...

Tort cu crema de iaurt, kiwi si glazura de ciocolata

In Torturi la 17 Sep 2012

Blatul: Oaule le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul si laptele. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la urma faina si amestecam bine. Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam bine cu faina. Punem compozitia in ea si o dam in cuptorul incins. Cand...

Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

In Curcan la 14 Sep 2012

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare. Punem uleiul la incins. Adaugam...

Ardei cu sos de rosii si garnitura de orez

In Mancaruri de post la 12 Sep 2012

Ardeii ii punem si ii coacem. Ii lasam acoperiti cu un capac dupa ce i-am copt, apoi ii decojim, scoatem semintele si ii facem feliute. Rosiile le spalam si le decojim. Le taiem cubulete foarte mici( sau puteti sa le dati prin blender, eu am preferat sa le tai marunt). Intr-o tigaie punem uleiul...

Prajitura turnata cu mere si nuca

In Prajituri la 10 Sep 2012

Umplutura: Spalam merele si le curatam. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa. Punem uleiul intr-o tigaie. Adaugam merele stoarse si zaharul. Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori....

Pulpe de pui cu ciuperci si legume la cuptor

In Pui la 8 Sep 2012

Pulpele de pui le parlim putin pe flacara de puful ce il mai au. Le spalam bine sub jetul de apa calda. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam in 3-4 ape. Ardeiul kapia il spalam, il curatam de cotor si seminte si il taiem in 6 bucati. Morcovul il radem de coaja, il spalam si il...

Salata de legume cu cartofi

In Mancaruri de post la 6 Sep 2012

Cartofii si morcovul ii spalam. Ii punem intr-o cratita, ii acoperim cu apa si ii punem la fiert. Cand sunt bine patrunse legumele le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca. Le decojim si le taiem cubulete. Ardeiul kapia si cel galben il spalam, scoatem cotorul, semintele si il taiem bucati...

Zacusca cu bureti

In Zacusca la 5 Sep 2012

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt. Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac. Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim. Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot....

Afisate 1081 - 1110 din 1625 retete    

Postari recente

publicat la 24.02.2025

Negresa cu oreo

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]