![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 01.02.2025
publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie
Foile caramel: Intr-o cratita puneti zaharul, o trasferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati apa, lasati pe foc pana zaharul caramel este complet dizolvat. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca siropul. Galbenusurile le bateti cu putina sare, apoi adaugati uleiul. Puneti siropul...
Desert tort cu crema de portocale si arahide
Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un praf de sare, pana devin spuma. Cu ajutorul unei palete, le incorporati in compozitia de galbenusuri,...
Tarta cu foietaj, ciuperci si peste
Ceapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele, le rasturnati intr-un bol si maruntiti pestele cu o furculita. Incingeti uleiul intr-o tigaie,...
Desert biscuiti cu unt de arahide, de post
Intr-un bol puneti untul de arahide si uleiul de cocos de la temperatura camerei, zaharul brut si mixati bine, pana ce totul devine precum o crema fluida. Adaugati laptele de migdale, amestecati bine. Puneti coaja rasa de portocala, vanilia, scortisoara. La final incorporati faina cernuta,...
Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post
Spalati ciupercile, le scurgeti bine. Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel. Rosiile cherry le taiati in sferturi. Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov. Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor. Le stropiti cu ulei de...
Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci
Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare, piper si boia de ardei. La final zdrobiti si catelul de usturoi curatat si amestecati totul. Puneti acest...
Aperitiv baghete umplute la cuptor
Taiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati pe razatoarea mare. Rosiile cherry, le taiati in sferturi. Baghetele pregatite le ungeti cu...
Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza
Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de des, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa circa 5 minute, adaugati anasonul, scortisoasa si...
Desert Bounty cupcakes
Cupcakes-urile: Intr-un vas puneti untul de la temperatura camerei, uleiul de cocos topit, zaharul si le mixati. Adaugati ouale, vanilia si le amestecati bine. Incorporati faina cernuta, praful de copt si nuca de cocos. Ciocolatele le taiati bucatele mici, le adaugati in compozitia obtinuta si...
Tarta cu pui si ghebe
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Presarati faina pe masa de lucru, intindeti din aluat o foaie potrivit de...
Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie
Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati...
Salata cu ton, avocado si mozzarella
Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai mari si il stropiti cu zeama de lamaie. Rosiile cherry le taiati pe jumatate, le adaugati peste avocado. Puneti si porumbul, amestecati usor. Frunzele de salata le...
Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata
Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata : Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti...
Desert placinta cu dovleac
Incepeti cu pregatirea umpluturii , ca sa se racoreasca. Dovleacul il dati pe razatoarea mica (merge si pe cea mare). Il puneti intr-o cratita cu untul si zaharul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie potrivit. Amestecati continuu pana scade bine umplutura si nu este zemoasa. La final...
Iepure cu praz si masline, la cuptor
Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute. Prazul il spalati, il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Morcovul decojit...
Aperitiv scones cu bacon si cascaval
Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul. Adaugati ouale, amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt si...
Desert prajitura cu biscuiti, mere si crema de vanilie
Umplutura de mere: Merele spalate le curatati de coaja, le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti merele cu indulcitorul si scortisoara. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar dupa 4-5 minute, adaugati amidonul, amestecati bine. Cand umplutura s-a ingrosat, incorporati...
Desert prajitura cu prune si mascarpone
Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine. Cerneti faina, o adaugati peste compozitia de mai sus cu praful de copt, scortisoarea si sarea. Le...
Desert rulouri cu nuca
Aluatul: Laptele il incalziti pana devine caldut, untul il topiti. Drojdia o frecati cu o lingurita de zahar pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie, amestecati. Incorporati oul batut si drojdia. Adaugati laptele treptat si framantati....
Dulceata de ardei iuti
Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai...
Desert prajitura cu mere si branza
Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti amestecul uscat peste compozitia de mai sus, treptat si mixati usor. Merele cubulete le amestecati cu...
Pide
Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul de masline. Acoperiti cu un prosop curat, lasati aluatul al dospit...
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone
Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le puneti in compozitia de mai sus, amestecati...
Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone
Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine mai tare, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie,...
Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati...
Pulpe de rata cu sos de afine
Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina. Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate. Ceapa curata o taiati bucati mai mari. Usturoiul il curatati si il...
Gogosari umpluti cu varza
Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine. Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de...
Desert tort cu crema de cafea, vanilie si zmeura
Blatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati uleiul, apoi laptele si vanilia. Incorporati faina, cacaua si praful de copt, cernute. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta. Tapetati o...
Ardei kapia copti umpluti cu branza
Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor cotorul, semintele, daca se poate fara sa ii rupeti. Intr-un vas puneti urda faramitata cu mana,...
Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate
Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute. Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici. Ceapa curatata o tocati marunt. Gogosarul curatat de seminte il taiati fasii. Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati...