laura_n

7

Bucataras
Top-Chef

Focsani

Bucataras din 25.05.2012

RETETE567
PRIETENI336
Retete / Dulciuri

Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

In Prajituri la 23 Aug 2012

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs. Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina....

Tarta cu vanilie si fructe de padure

In Prajituri la 16 Aug 2012

Framantam un aluat din unt, faina,  ou si  zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forma de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt). Perforam cu o furculita aluatul din forma si dam la cuptor pentru vreo 20 min. Scoatem si lasam la...

Minitarte cu crema de branza si fructe de padure

In Prajituri la 15 Aug 2012

Intr-un bol,  cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si  framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min. Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste. Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa...

Yogurt cake

In Torturi la 12 Aug 2012

Punem gelatina la hidratat in apa. Zmeura o spalam si o lasam la scurs. Biscuitii ii maruntim la robot sau cu sucitorul, dar nu foarte fin, ci sa arate ca o sare grunjoasa mai mare.  Untul il topim si il turnam peste biscuiti si amestecam bine. Intr-o forma de copt, intindem pasta de...

Coronita pufoasa cu prune

In Prajituri la 11 Aug 2012

Se spala si se curata de samburi prunele.  Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina, se toarna aceasta...

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 9 Aug 2012

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat faina si putin lapte. Apoi, am pus la fiert si am adaugat tot laptele. Am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Se ia de pe foc si se mai amesteca putin. Am impartit crema in doua boluri, si intr-unul am adaugat ciocolata bucati si am amestecat...

Tort rosu & negru

In Torturi la 8 Aug 2012

Trebuie facute doua blaturi rosu-negru. Blatul negru: 200 gr -  ciocolata se topeste cu cele 50 gr unt. 3 oua se bat cu 5 lg zahar si se adauga amestecand, peste ciocolata topita. Se adauga 5 lg faina, jumatate pliculet praf copt, cacaoa si se amesteca; se adauga cafeaua la sfarsit...

Tarta cu ciocolata si zmeura

In Prajituri la 7 Aug 2012

Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul,  adaugam untul si oul si framantam un aluat. Punem si semintele de vanilie si mai amestecam un pic ca sa se distribuie uniform in aluat. Dam la rece pentru o ora. Intre timp, punem frisca pe foc si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. Am...

Sirop de mure

In Sirop / Compot la 2 Aug 2012

Se spala murele, se scurg si se pun intr-un vas cu zaharul peste ele. Lasam sa "zaca" acolo cateva ore, timp in care mai amestecam din ora din ora. Dupa vreo 6 ore de "lenevit", am bagat blenderul in ele, le-am strecurat de seminte si apoi am adaugat 1 l apa si am pus la...

Tort rinichi

In Torturi la 2 Aug 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min. Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi...

Coronita de branza cu zmeura

In Prajituri la 26 Iul 2012

Se ia o forma de copt, se unge cu putin unt, se tapeteaza cu faina. Branza de vaci si urda se bat bine cu zaharul. Se adauga ouale si grisul, apoi se subtiaza cu laptele condensat. In forma de copt, se intind foile de placinta si se ung cu putin unt; se toarna compozitia de branza. Deasupra...

Tort cu mure si afine

In Torturi la 24 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc si se transforma intr-o bezea. Se adauga galbenusurile, se amesteca si se adauga faina si cacaoa. Se amesteca usor cu lingura si se toarna compozitia intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Se da la cuptor pentru...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2012

Am spalat afinele si am dat deoparte. Am pus la fiert apa cu zaharul si dupa ce s-a topit, am adaugat afinele. A lasat sa fiarba la ochi mic cam 20 min si apoi am adaugat zeama de la lamaie si am mai lasat la fiert cam 5 min. Am dat deoparte sa se raceasca putin si apoi am turnat in...

Dulceata de fraguta si zmeura

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2012

Am spalat usor fraguta si zmeurica si am lasat putin deoparte. Intr-un vas de gatit, am pus zaharul si un pahar cu apa si am dat la fiert, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a topit zaharul, am pus fraguta si zmeura si am lasat sa fiarba la mic. Am lasat sa fiarba la foc...

Budinca de branza cu lapte de cocos

In Prajituri la 21 Iul 2012

Pastele se pun la fiert circa 10 min. Trebuie fierte mai bine, nu al dente. Dupa ce s-au fiert, se strecoara si se spala sub un jet de apa rece. Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu zaharul, apoi se adauga cele doua oua batute si nuca de cocos. Compozitia rezultata se va dilua cu...

Inghetata de curacao, pina colada si ciocolata

In Dulciuri la 19 Iul 2012

Intr-un bol, batem frisca lichida pana se intareste si adaugam zaharul pudra si mai amestecam putin. Adaugam apoi crema de branza si iaurtul dulce. Amestecam usor sa se omogenizeze. Impartim compozitia in trei boluri (eu am folosit galetuse de iaurt).  In prima punem lichiorul...

Desert cu zmeura

In Prajituri la 18 Iul 2012

Intr-un vas de marime potrivita ( a se vedea in imagine) se aseaza piscoturile. Iaurtul se amesteca cu lichiorul si se toarna peste piscoturi. Deasupra se pune zmeurica spalata si cateva bucatele de cioco cu menta. Dam la frigider si servim apoi rece.  Super racoritor si delicios!

"Ochiuri"

In Prajituri la 17 Iul 2012

Se bat albusurile spuma cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o bezea. Se adauga faina si uleiul si se amesteca bine. Se toarna compozitia in forme de briose. Deasupra se pune cate o jumatate de caisa spalata si curatata. Se dau la cuptor pentru vreo 20 min. Dupa ce...

Negresa cu sos de ciocolata si cocos

In Prajituri la 14 Iul 2012

Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie. In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la...

Tort chitara

In Torturi la 13 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: Se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...

Bombite cu spuma de branza si frisca

In Prajituri la 12 Iul 2012

Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si se bat in continuare pana obtinem o bezea. Adaugam uleiul, faina si pesmetul si amestecam usor pana la omogenizare. Compozitia o turnam in forme de briose si dam la cuptor pentru vreo 15-20 min. Intre timp, batem spuma crema de branza cu putin zahar,...

Tort inima

In Torturi la 4 Iul 2012

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt ( eu am avut dreptunghiulara si am decupat apoi in forma de inima, dupa mi-am tras si forma de inima) si se coace la foc mediu cam 50...

Bombite delicioase

In Prajituri la 30 Iun 2012

  Briose albe Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se amesteca bine, bine. Se adauga faina si nuca de cocos, iar la sfarsit se amesteca si uleiul. Briose negre Se amesteca faina cu praful de copt si cu zaharul, se adauga oul, apoi uleiul. Adaugam si cacaoa si la...

Deliciu cu zmeura

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2012

Se spala zmeura si se paseaza cu blenderul. Se strecoara printr-o sita (logic :))) si se    amesteca cu zaharul si amidonul. Se adauga apa si se pune la fiert pentru cateva minute, cat sa se ingroase un pic. Se toarna in forme de silicon si se lasa la racit, dupa care se pun la...

Tort cu lapte cocos si bomboane Raffaello

In Torturi la 28 Iun 2012

Punem untul la topit. Intre timp, macinam biscuitii la robot. Adaugam untul topit peste biscuiti si formam o pasta pe careo intindem uniform intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil). Asezam bomboanele in cerc si le presam putin in pasta de biscuiti. Dam forma la frigider. Punem la...

Cornulete foitaj cu banane

In Prajituri la 27 Iun 2012

Se desface aluatul, se taie in patrate mari de 7 x 7 cm. Bananele se curata de coaja si se taie fiecare in 3 bucati.  Se umplu patratele cu banane, se ruleaza si se ung cu ou batut. Se coc la foc iute cam 20 min (cat se umfla si se rumenesc) Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.

Cartofi din biscuiti si rahat

In Prajituri la 25 Iun 2012

Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc. Biscutii se rup bucatele, nuca se macina mai mare. In cratita cu rahatul topit, adaugam biscutii, nuca si 4 lg cacao. Putem...

Hora cu cirese

In Prajituri la 25 Iun 2012

Se spala si se curata de samburi ciresele. Se presara un praf de zahar peste ele si se lasa deoparte. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se adauga ouale,uleiul si se amesteca bine. La sfarsit se adauga si laptele si se desface usor compozitia. Intr-o forma de...

Melcisori cu nuca

In Prajituri la 24 Iun 2012

Zaharul se amesteca cu apa, pana se topeste.  Untul se framanta cu faina, apoi se adauga siropul de zahar, oualel, zaharul vanilat si la sfarsit bicarbonatul stins cu lamaie. Seframanta bine aluatul dupa care il dam la rece cam jumatate de ora. Intre timp, macinam nuca, o amestecam...

Tort table

In Torturi la 24 Iun 2012

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min. Crema: se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam...

Afisate 271 - 300 din 317 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Fii optimistă. Dacă viaţa îţi oferă lămâi, cere şi un Martini!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]