Se prepara cu carne de porc, de preferat fara os.
Carnea se portioneaza in marimea dorita si se rumeneste in grasime pe toate partile, se adauga 1 - 2 cepe taiate marunt si se calesc bine, apoi se acopera cu apa cam 2 - 3 degete peste caarne si se lasa la foc potrivit sa fiarba cu capacul asezat peste o lingura. Se adauga la fiert 2 frunze de dafin si ceva piper boabe.
Cand carnea a fiert cam treisferturi se adauga bucati de castraveti acri. Va recomand sa fierbeti castravetii cu carnea pana devine super frageda. Se poate adauga un pahar de vin alb sau rosu, dar nu este obligatoriu. Ultimul este bulionul care se poate pune direct in cratita si se amesteca cu sosul in care a fiert carnea si castravetii, sau se poate amesteca separat cu faina sau amidon si un pic de apa rece apoi treptat se amesteca sos din cratita cal si se toarna in cratita amestecand pana va fierbe. La final se gusta daca mai trebuie sare in cazul in care nu este destula de la castraveti.
Pofta bunaciteste tot
Mancare de castraveti acri
Se prepara cu carne de porc, de preferat fara os.
Carnea se portioneaza in marimea dorita si se rumeneste in grasime pe toate partile, se adauga 1 - 2 cepe taiate marunt si se calesc bine, apoi se acopera cu apa cam 2 - 3 degete peste caarne si se lasa la foc potrivit sa fiarba cu capacul asezat peste o lingura. Se adauga la fiert 2 frunze de dafin si ceva piper boabe.
Cand citeste tot