publicat la 12.01.2015
publicat la 11.01.2015
publicat la 10.01.2015
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Amandine
Blat: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nessul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca si il taiem in doua. Crema: Untul trebuie sa fie la...
Orez cu ou,porumb si ciuperci
In primul rand vom pune 2 cani de orez spalat in 2-3 ape cu 4 cani de apa si o lingurita sare la fiert.Fierbem pana absoarbe toata apa.Acoperim cu un capac si ne continuam treaba. Tocam ceapa marunt si o punem in 5-6 linguri de ulei incins si o calim bine dar sa nu o ardem.Adaugam ciupercile...
Chec cu cacao si nuca
Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierta...
Ciorba de vacuta
Se spala bine carnea si se taie in bucati.Se pune la fiert intr-o oala mare.Dupa ce a dat in cateva clocote se arunca apa,se spala carnea si se pune din nou la fiert.Cand este pe jumatate fiarta carnea se adauga ceapa,ardeiul gras,telina,morcovul tocate cubulete mici.Se adauga si...
Ciuperci umplute
Se curata si spala bine ciupercile si se pun cu coditele in jos ca sa se scurga de apa.Intr-o tava punem o folie de aluminiu sau hartie de copt,o ungem cu ulei si asezam ciupercile cu coditele in sus.Presaram putina sare si piper,punem sunca taiata cubulete si apoi cascaval deasupra.Dati la...
Rulada de pui
Asa...in primul rand incercam sa desfacem pieptul de pui cu grija sa il intindem pe un tocator pe care o sa il batem ca la snitel pana obtinem o foaie de carne nu prea groasa dar nici subtire sa se rupa. Punem sare,piper,cimbru,etc,presaram cascaval dat de razatoare un strat destul cat sa acopere...