Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi.
Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor.
Intr-o tigaie de Tefal punem putin unt,punem ouale,branza cuburi si frunzele de ceapa verde,punem condimentele si...
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.
Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam...
Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii.
Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei.
Se mixeaza cu mixerul,se adauga cate un ou si se continua sa se mixeze.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si esenta de vanilie.
Se mixeaza...
Bucata de carne pentru hamburger se pune intr-o tigaie,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc mic.
Cand apa scade se stropeste carnea cu vinul alb si se mai pune putina apa, cat sa fiarba.
Cand carnea a fiert cateva minute si a scazut apa se pune ulei si se lasa sa se prajeasca...
Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata.
Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie.
Capsuniile se spala bine, se inlatura condita, iar cu un cutit se taie feliute subtiri,cu care ornam farfuria.
Se...
Se da painea prin lapte, prin ou si se pune la prajit in ulei incins. Se prajeste bine pe ambele parti si se scoate pe un servet de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
Se serveste cu zahar
Punem intr-o oala apa cu sare. Cand clocoteste adaugam pastele, le lasam sa fiarba cat scrie pe punga. Cand sunt gata le clatim cu apa calda, le punem intr-o oala cu putin ulei, putina sare si imprastiem branza de burduf. Lasam putin pe foc pana se topeste, amestecam bine si le servim cu zahar!
Se pune laptele la incalzit impreuna cu pliculetul de zahar si cana de zahar,esentele si scortisoara dupa care se adauga si cana de orez cand incepe sa clocoteasca.Se lasa la foc mic timp de 30 minute,spre sfarsit se adauga coaja rasa de lamaie si portocala.Se serveste cald sau rece cu dulceata...
Oua amestecate cu telemea si frunze de ceapa verde
Branza se decupeaza cu niste forme mici pentru ornat,iar restul de branza se taie cuburi. Frunzele de ceapa verde se taie feliute subtiri,se pasreaza cateva pentru decor. Intr-o tigaie de Tefal punem putin unt,punem ouale,branza cuburi si frunzele de ceapa verde,punem condimentele si...
Tarta cu vanilie si capsuni
Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala. Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina. Invelim aluatul in folie alimentara si dam...
Prajitura cu rubarba
Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii. Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se mixeaza cu mixerul,se adauga cate un ou si se continua sa se mixeze. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si esenta de vanilie. Se mixeaza...
Sandvis cu hamburger de curcan,ciuperci si rosii
Bucata de carne pentru hamburger se pune intr-o tigaie,punem apa cat sa acopere si lasam la fiert la foc mic. Cand apa scade se stropeste carnea cu vinul alb si se mai pune putina apa, cat sa fiarba. Cand carnea a fiert cateva minute si a scazut apa se pune ulei si se lasa sa se prajeasca...
Taitei cu lapte si capsuni
Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata. Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Capsuniile se spala bine, se inlatura condita, iar cu un cutit se taie feliute subtiri,cu care ornam farfuria. Se...
Paine prajita cu lapte si ou
Se da painea prin lapte, prin ou si se pune la prajit in ulei incins. Se prajeste bine pe ambele parti si se scoate pe un servet de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei. Se serveste cu zahar
Macaroane cu branza
Punem intr-o oala apa cu sare. Cand clocoteste adaugam pastele, le lasam sa fiarba cat scrie pe punga. Cand sunt gata le clatim cu apa calda, le punem intr-o oala cu putin ulei, putina sare si imprastiem branza de burduf. Lasam putin pe foc pana se topeste, amestecam bine si le servim cu zahar!
Orez cu lapte
Se pune laptele la incalzit impreuna cu pliculetul de zahar si cana de zahar,esentele si scortisoara dupa care se adauga si cana de orez cand incepe sa clocoteasca.Se lasa la foc mic timp de 30 minute,spre sfarsit se adauga coaja rasa de lamaie si portocala.Se serveste cald sau rece cu dulceata...