modules/forum/post.tpl

Pe unde mai gasim retetele noastre...

23.05.2011 / 16:33

Nick: Dya
Bucataras senzational
Bucataras din: 25.10.2010
Retete: 651
Scrie-i mesaj privat

Atata timp cat un blogger pasionat de bucatarreala posteaza retete consacrate dar cu poze personale, nu mi se pare a fi "furt".... furt e atunci cand o reteta este copiata in totalitatea ei! asa cum bine preciza si Rivka! Daca eu prepar o reteta de a lui Aziz de exemplu (numele ei mi-a venit in minte acum), dar cu text personal, prelucrat de mine, si, cu imagini de la propria mea creatie, nu inseamna furt! Am postat pe net o multime de retete,,, unele inspirate altele "mostenite' din bunici,,,, atata timp cat imaginile imi apartin iar textele sunt compuse de mine, mi se pare normal ca acea reteta sa fie a mea - in sensul de a nu se specifica sursa - alt blogger, o carte de bucate sau orice doriti voi, si, nu a altuia care a inventat o acum 1000 de ani!   parerea mea!

Din ce am citit la unele dintre voi inteleg ca daca eu am postat retete pentru ciorbe, de exemplu, inseamna ca sunt copiate si furate, pentru ca deja exista aceste retete postate de altcineva, chiar daca textul si imaginile difera! Sa fim seriosi!

Acest mesaj a fost modificat de Dya
Ultima editare: 23.05.2011 16:57:52

Citeaza

23.05.2011 / 17:00

Nick: rivka
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.08.2009
Retete: 130
Scrie-i mesaj privat

exact!

de aceea mi se pare foarte deranjant cand vad retete(sa le zicem mancaruri) pe care le stiu de acum 30 ani ;) cu care ma indopa acasa maicamea plus vecinii si rudele aferente :) din dotare cu ocazia oricarei sarbatori religioase sau populare ...care circula pe net deja cu marca unei anumite blogerite :) de parca ea le-a inventat, si fiecare care o face deja se simte datoare sa precizeze..."autorul" , "sursa"ce o fii.de parca ea le-a inventat, de parca ea nu tot din romania , spatiul carpatic, balcanic, stiu eu...le are ! preluate.

eu...acasa am mancat mamaliga, nu exagerez...de 2 sau maxim 3 ori in viata mea, ai mei, nu faceau, la noi, la mama acasa de unde este ea, neamul ei :) nu mancau mamaliga :).eu cand m-am maritat si am incercat si altele mai multe de pe net am gasit cum se face , nu stiam, :), ar fii culmea sa precizez...sursa ;).ca o sursa...am avut cand am facut-o prima data, alta decat "bunica" sau " mami" ca ele nu "gustau" asa ceva (nici mie nu-mi place in mod deosebit).

la asta ma refer deci.

Acest mesaj a fost modificat de rivka
Ultima editare: 23.05.2011 17:02:17

Citeaza

23.05.2011 / 22:03

Nick: mitinita
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 12.10.2010
Retete: 841
Scrie-i mesaj privat

Mie imi place sa precizez sursa de la care m-am inspirat...de exemplu,daca e vorba despre saleuri care se gasesc in comert,dar am vazut reteta la X spun ca aceea mi-a fost inspiratia. Nu mi se intampla sa vad ceva in magazin si sa vin acasa sa le fac,dar s-a intamplat de multe ori sa vad o reteta pe care a trebuit sa o fac.

De cele mai multe adaptez retetele ,dar totusi spun cine m-a inspirat. Ultima reteta "adaptata" a fost Placinta Tarinei de Ruxy,foarte adaptata,dar daca nu vedeam originalul la ea nu o faceam.

Sunt total contra retetelor copy paste, din pacate sunt multi care si participa la concursuri cu astfel de retete,mai si castigand de pe urma muncii altora.

Citeaza

24.05.2011 / 09:58

Nick: postavaru
Bucataras senzational
Bucataras din: 16.05.2010
Retete: 506
Scrie-i mesaj privat

Dya a spus:

Atata timp cat un blogger pasionat de bucatarreala posteaza retete consacrate dar cu poze personale, nu mi se pare a fi "furt".... furt e atunci cand o reteta este copiata in totalitatea ei! asa cum bine preciza si Rivka! Daca eu prepar o reteta de a lui Aziz de exemplu (numele ei mi-a venit in minte acum), dar cu text personal, prelucrat de mine, si, cu imagini de la propria mea creatie, nu inseamna furt! Am postat pe net o multime de retete,,, unele inspirate altele "mostenite' din bunici,,,, atata timp cat imaginile imi apartin iar textele sunt compuse de mine, mi se pare normal ca acea reteta sa fie a mea - in sensul de a nu se specifica sursa - alt blogger, o carte de bucate sau orice doriti voi, si, nu a altuia care a inventat o acum 1000 de ani!   parerea mea! Din ce am citit la unele dintre voi inteleg ca daca eu am postat retete pentru ciorbe, de exemplu, inseamna ca sunt copiate si furate, pentru ca deja exista aceste retete postate de altcineva, chiar daca textul si imaginile difera! Sa fim seriosi!

Atata timp cat reteta este facuta de tine si are alte fotografii decat "originalul" nu mi se pare furt. Mie imi place sa precizez sursa din care m-am inspirat. Asta nu inseamna ca daca am facut mamaliga am precizat sursa de inspiratie

Postand pe net retete sigur ca ne asumam riscul de a fi luate de altii cu copy-paste. Mi se pare insa urat din partea celor care copiaza in acest fel retete.

Citeaza

24.05.2011 / 10:24

Bucataras senzational
Scrie-i mesaj privat

postavaru a spus:

Atata timp cat reteta este facuta de tine si are alte fotografii decat "originalul" nu mi se pare furt. Mie imi place sa precizez sursa din care m-am inspirat. Asta nu inseamna ca daca am facut mamaliga am precizat sursa de inspiratie Postand pe net retete sigur ca ne asumam riscul de a fi luate de altii cu copy-paste. Mi se pare insa urat din partea celor care copiaza in acest fel retete.

Exact asta am sustinut si eu,,, iar cand am reprodus retete gasite aici si care m-au inspirat, am spefcificat, cum ar fi de exemplu rulada dragei Dia sau prajiturica cu cocos a Laurei! pentru ca era  evidenta sursa,,, dar la ciorbe?! cum fac ?! ce sursa scriu? nu am citit in veci o reteta perntru ciorba ci o fac dupa cum consider eu!

din pacate nu toti fac asta,,, am participat la diverse concursuri, dar cum sunt noua, nu ii cunosc inca pe cei care recurg la aceste tertipuri...

Citeaza

25.05.2011 / 21:03

Nick: alice_ciobanu
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.03.2011
Retete: 185
Scrie-i mesaj privat

apropo de unde mai gasim retetele noastre...am avut surpriza sa fiu anuntata ca reteta mea de ciuperci in aluat a fost pus ape site-ul culinar http://culinar.bzi.ro/   

uitati linkul lor aici http://culinar.bzi.ro/aperitive/ciuperci-in-aluat/ au pus acolo si textul ca modalitate de preparare.copy-paste si fotografia ..preluate de p[e blogul meu fara a avea acordul meu

uite reteta mea aici http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/05/ciuperci-in-aluat.html 

reteta am pus-o si pe bucataras.ro si pe gustos.ro...nu cred ca au acordul lor de a prelua ceva ce nu le apartine

sa inteleg ca am ajuns un fel de vedeta culinareasa? :))

niste nesimtiti

Citeaza

25.05.2011 / 23:19

Bucataras senzational
Scrie-i mesaj privat

alice_ciobanu a spus:

apropo de unde mai gasim retetele noastre...am avut surpriza sa fiu anuntata ca reteta mea de ciuperci in aluat a fost pus ape site-ul culinar http://culinar.bzi.ro/    uitati linkul lor aici http://culinar.bzi.ro/aperitive/ciuperci-in-aluat/ au pus acolo si textul ca modalitate de preparare.copy-paste si fotografia ..preluate de p[e blogul meu fara a avea acordul meu uite reteta mea aici http://alice-albinutza.blogspot.com/2011/05/ciuperci-in-aluat.html   reteta am pus-o si pe bucataras.ro si pe gustos.ro...nu cred ca au acordul lor de a prelua ceva ce nu le apartine sa inteleg ca am ajuns un fel de vedeta culinareasa? :)) niste nesimtiti

in cazul acesta, da! ai dreptate!

Citeaza

02.06.2011 / 06:49

Nick: oana_d
Bucataras incepator
Bucataras din: 19.11.2010
Retete: 43
Scrie-i mesaj privat

La stilul copy/paste ma referisem si eu. Sigur ca nu reteta in sine ne apartine - desi daca facem niste modificari pe care altcineva nu le-a mai facut, si aici se poate discuta de o varianta originala - ne apartine insa modul in care o povestim, si de aceea unele bloggeritze incercam pe cat posibil sa povestim retetele intr-un stil prorpiu ca sa descurajam copiatul de text.

Dya, intr-adevar, daca o opera (ma rog, in cazul retetelor acest cuvant mi se pare putin exagerat) nu este inregistrata legal, drepturile de autor asupra ei sunt doar morale, dar se poate deschide proces civil pentru daune financiare si deturnare de trafic de internet, mai ales cei cu trafic mare pe site care fac bani din bloggareala si din reclame pot da in judecata pe cei care le copiaza postarile si/sau pozele cu mult succes.

Citeaza

20.06.2011 / 15:16

Bucataras incepator
Scrie-i mesaj privat

Acest mesaj a fost modificat de alice_ciobanu
Ultima editare: 20.06.2011 15:17:35

Citeaza

20.06.2011 / 15:21

Bucataras incepator
Scrie-i mesaj privat

ia uitati pe unde mai gasiti retete si alte cele

de la mine a luat copy-paste....si nici macar nu participa la provocrea lunii iunie..cum zicea ea pe blogul ei cu textul meu :))

cartebucate.net/parfait-cu-capsuni-si-cirese.html

iar linkul original este aici pe blogul meu alice-albinutza.blogspot.com/2011/06/parfait-cu-capsuni-si-cirese-albe.html

asta ce e? mostra de furt? de prostie? sau de imbecilitate?

Acest mesaj a fost modificat de alice_ciobanu
Ultima editare: 20.06.2011 15:55:52

Citeaza

20.06.2011 / 18:59

Nick: Retetegg
Bucataras talentat
Bucataras din: 21.11.2010
Retete: 320
Scrie-i mesaj privat

Draga mea, tocmai mi-am vazut si eu retete acoloM-am tot saturat de astia care fura, n-au limite si se pare ca nu prea e nimic de facut cu ei ... urat!

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi