modules/forum/post.tpl

Pe unde mai gasim retetele noastre...

18.05.2011 / 08:06

Nick: oana_d
Bucataras incepator
Bucataras din: 19.11.2010
Retete: 43
Scrie-i mesaj privat

Cu toate ca nu ma asteptam la asa ceva, gandind ca de la mine de pe blog sau din retetele postate pe site-uri gen bucataras nu are cine ce sa ia, am gasit ieri cateva site-uri pe care sunt postate diferite retete, de-ale mele si nu numai, fara specificarea autorului, fara link, fara nici o indicare a sursei.

Exemple:

- reteta mea de rulada cu gem: retete-online.net/reteta-14428_rulada-cu-gem-de-caise.html

- reteta lui Sidy de snitel umplut:  retete-online.net/reteta-15849_snitel-umplut.html

- reteta de tarte cu piersici de pe bucataria-sylviei: retete-online.net/reteta-15118_minitarte-cu-piersici.html

de altfel pe acest site, retete-online.net sunt tot felul de materiale preluate ori de pe gustos ori de pe bucataras.

pe forumul "mamici si pitici" o forumista ia retete cu tot cu poze de pe net lasand sa se inteleaga ca sunt ale ei si se pare ca a mai si participat la unele concursuri, acolo pe forum, cu retete luate de pe net; linkul duce catre reteta mea de aperitiv frantuzesc, dar ca sa o vedeti va trebuie cont: tu-si-eu-impreuna.forumulmeu.com/t77-diferite-retete-proprii

Are careva idee ce-i cu acel site? Este autorizat de gustos.ro sau de bucataras.ro sa preia retetele in acest mod?

Citeaza

19.05.2011 / 20:10

Nick: ella49
Bucataras incepator
Bucataras din: 17.05.2011
Retete: 49
Scrie-i mesaj privat

eu am cateva din retete si pe alte site-uri..este vreo problema  ?

Citeaza

20.05.2011 / 22:52

Nick: miha
Bucataras Suprem
Bucataras din: 24.03.2009
Retete: 1130
Scrie-i mesaj privat

Oana, nu cred ca Bucataras a autorizat asa ceva. Sunt copiate cu nesimtire!

Citeaza

20.05.2011 / 22:53

Bucataras Suprem
Scrie-i mesaj privat

ella49 a spus:

eu am cateva din retete si pe alte site-uri..este vreo problema  ?

Fiind retetele tale, cu pozele si textele tale, nu e nici o problema.

Citeaza

21.05.2011 / 01:49

Nick: lilik
Bucataras incepator
Bucataras din: 07.08.2010
Retete: 365
Scrie-i mesaj privat

E chiar aiurea ca anumite persoane copiaza cu nerusinare retetele altora,asta doveste ca nu sunt capabili/le sa faca ceva cu propriile maini...este chiar trist sa se ajunga la asta

Dar oare nu se poate face nimic pt a impiedica acestor"persoane" sa copieze????

Citeaza

21.05.2011 / 06:20

Nick: oana_d
Bucataras incepator
Bucataras din: 19.11.2010
Retete: 43
Scrie-i mesaj privat

Ella, daca tu ai urcat retetele si pozele si pe alte site-uri, este ok, dar eu ma refer la retete si poze de-ale mele luate/furate de altii si insusite ca si cum ar fi fost ale lor !!!

de exemplu am mai dat zilele astea peste un blog, numit bucataria magica, si care se autonumeste, pompos, blog culinar rafinat !!! cu alte cuvinte ia pozele altora - si retetele, bineinteles -  si isi pune semnatura watermark pe ele !!!  Aici am gasit retete de

1) iarasi reteta mea de aperitiv frantuzesc cu poza mea semnata de "ileana" (bag seama ca e la mare cautare aperitivul asta :)) ): bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/aperitiv-frantuzesc_06.html

2) apoi reteta de pe Teo's kitchen dar cu o alta poza: bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/ficatei-in-bacon.html

luata de aici: gospodini.blogspot.com/2007/09/ficatei-in-bacon.html

3) retetea de friptura de vita marinata, propusa pe culinar.ro de Laura Laurentiu (cuina banateana) si postata o alta poza: bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/friptura-de-vita.html  originalul aici: www.culinar.ro/retete/mancaruri/fripturi/friptura-de-vita-marinata/65/4/9427/

4) reteta de rulada cu crema cappuccino de pe blogul truedelights dar cu o alta poza: bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/rulada-cu-crema-de-capucino.html

originalul aici: truedelights.wordpress.com/2010/09/14/rulada-cu-crema-cappuccino/

si tot asa, toate retetele sunt preluate din alte parti, puse alte poze si fara specificarea sursei sau macar a autorului.

Din cate stiu eu nu prea e nimic de facut decat galagie si eventual raportare la google ads, daca site-ul sau blogul respectiv are google ads, pentru continut duplicat, neoriginal, ceea ce in cel mai fericit caz s-ar putea solda cu stergerea acelui site/blog de catre google. Dar cum nici lor nu le pasa de lucrurile astea prea tare.....

Acest mesaj a fost modificat de oana_d
Ultima editare: 21.05.2011 06:23:40

Citeaza

21.05.2011 / 21:02

Nick: postavaru
Bucataras senzational
Bucataras din: 16.05.2010
Retete: 506
Scrie-i mesaj privat

Am gasit si eu la "doamna" cu blogul rafinat reteta de chec cu branza postata de Miha (se vede chiar si demnatura)

http://bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/chec-cu-branza.html

si aici originalul:

http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/01/chec-cu-branza.html

Rusine

Citeaza

21.05.2011 / 22:13

Nick: alinutza1983
Bucataras incepator
Bucataras din: 27.09.2010
Retete: 179
Scrie-i mesaj privat

urat intr-adevar ceea ce a facut aceasta persoana! dar propun sa nu-i mai dam linkurile..ca deh...chiar si as tot ii facem traffic! 

Citeaza

22.05.2011 / 00:02

Bucataras Suprem
Scrie-i mesaj privat

postavaru a spus:

Am gasit si eu la "doamna" cu blogul rafinat reteta de chec cu branza postata de Miha (se vede chiar si demnatura) http://bucatarialuileana.blogspot.com/2011/01/chec-cu-branza.html si aici originalul: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/01/chec-cu-branza.html Rusine

Si pe site-ul citat de Oana mi-am gasit multe, multe retete... Niste nesimtiti.

Citeaza

22.05.2011 / 12:35

Nick: aziz
Bucataras incepator
Bucataras din: 07.09.2010
Retete: 296
Scrie-i mesaj privat

miha a spus:

Si pe site-ul citat de Oana mi-am gasit multe, multe retete... Niste nesimtiti.

Chiar am vrut sa-ti spun ca tu si Sidy sinteti preferatele:))

Citeaza

23.05.2011 / 13:37

Nick: alice_ciobanu
Bucataras incepator
Bucataras din: 03.03.2011
Retete: 185
Scrie-i mesaj privat

doamneeee... ce lume proasta!!!!!!!!!! \

Citeaza

23.05.2011 / 14:42

Nick: rivka
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.08.2009
Retete: 130
Scrie-i mesaj privat

dar cum asa , va referiti copiate cu copy paste (reteta) si eventual si pozele? sau doamnele respective au facut pur si simplu reteta acasa la ele si poze si poate pusca (poate sunt si luate intr-adevar cantitati etc de pe net chiar de la voi/noi) reteta intocmai si gata...hoate.ca eu...nu consider asa, daca ar fii vb despre nu stiu ce secrete de super stele :) as mai zice dar retetele astea sunt in general...retete simple, cam cunoscute de toata lumea, eu nu consider ca daca fac o reteta de waffels sau un chec luat de pe net (reteta) ca trebuie sa citez si "asa zisul autor" :) , pana la urma, oricine face un chec sau o friptura :) si acel "autor" de la bunica, mamica , vecina are reteta, deci NU este autorul.

mai citesc chiar pe site aici, cozonaci nu stiu de care de la L... nu stiu care, scuze!!!!!!!! cozonaci de aia nu sunt ai NIMANUI , cand eram mica ma indopa maica-mea cu cozonacei de aia cu mac si nuca de mi-au iesit pe nas.:).(pe mine tocmai asta ma irita cate o tanti de net care isi insuseste o reteta ce o face tot ardealul si banatul intr-o veselie :) ).in fine...

eu consider retete copiate cand este clar dat un copy paste (cu tot cu greselile de postare aferente) plus poza eventual.

nu cand este preluata o reteta?

(ficatei in bacon face orice casnica nervoasa ! zau, de orice nationalitate europeana, pana se plictiseste de ei.sincera ...nici eu nu as specifica nici o sursa, mi se pare copilarie curata :) )

plus sa va mai zic o chestie, multe dintre deserturile vazute de mine pe net, mai spectaculoase asa...ca te intrebi vai cum i-a venit ideea ce talent fantastic are, in Europa de V, in Olanda de EXEMPLU se gasesc in aceeasi forma in supermarketuri, direct facute :) in frigidere, gata de cumparat (inghetata, torturi, minuni ). deci multe se inspira in deserturile lor spectaculoase din ce gasesc in comertz (nu stiu daca si in romania, eu cand  locuiam in romania nu se gaseau atatea, apoi abia au aparut marile supermarketuri...) treaba lor, poate asta le-o fii fiind meseria :) sau poate nu au ce face , sau poate le face placere sa le faca (in loc sa le cumpere direct -inghetata in napolitane,  si alte idei si forme spectaculoase :)etc) nu stiu nu ma bag doar ca ele...specifica de unde au preluat ideea??????????

asa... ...:))

parerea mea....

Acest mesaj a fost modificat de rivka
Ultima editare: 23.05.2011 15:26:46

Citeaza

23.05.2011 / 15:42

Nick: postavaru
Bucataras senzational
Bucataras din: 16.05.2010
Retete: 506
Scrie-i mesaj privat

Rivka, in postarile de mai sus fetele (inclusiv eu) se refereau la retete furate cu copy paste, atat modul de preparare cat si fotografiile. Asta inseamna ca o persoana a muncit sa gateasca (chiar si ceva simplu si banal) si nu este normal ca altcineva sa-si insuseasca aceasta munca.

Cat despre faptul ca se precizeaza sursa retetei, nu inseamna ca persoana respectiva a inventat reteta. Precizand sursa, respecti munca acelei persoane.

O zi cat mai placuta iti doresc

Acest mesaj a fost modificat de postavaru
Ultima editare: 23.05.2011 15:43:56

Citeaza

23.05.2011 / 15:50

Nick: rivka
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.08.2009
Retete: 130
Scrie-i mesaj privat

postavarul. daca este reteta copiata cu copy paste si eventual si pozele, da, este copiata :)) desi eu nu m-as agita asa ca sticla de sampania caci lumea internetului e mare si in momentul cand ai postat ceva public pe net fii sigur ca va face altcineva abuz (intr-un fel sau altul mai minor sau mai major) de postarea ta.

Eu am gasit si poze cu mine :) in alt loc :) asa.....vina a fost a mea cand le-am pus pe net.

Eu daca fac o reteta de cartofi cu marar la cuptor(cartofi, ulei, sare, marar , zic si eu...asa) si mi-o pun pe blog nu specific nici o sursa , si sa stea postatorul retetei in cap :).alegerea este a mea ;).exista....copiat si....copiat .

sincer mie mi se pare distractiv daca face cineva perisoare in sos alb (de smantana) si vede ceva asemanator in alta parte ( bai chiar si aceleasi cantitati) sa se agite ca bricheta apoi ca vaaaaaaai, m-a furat ...sa fim seriosi.

si da! daca fac cozonaci cu mac(nu fac ca nu-mi prea plac) nu postez nici o sursa :)) nu exista nici o creatoare de blog de internet careia ii apartin retetele astea consacrate ;).asa ceva...nu iti insusesti, ca si cum ti-ai insusi mancarea numita sarmale...:).eventual ai tu reteta ta de acasa de la mama/soacra , etc ...dar nu inseamna ca este a ta, tu ai invenat-o...deci este putin absurd sa pretinzi citatul sursei (tu) pentru asa ceva!!!!!!!!!!!!daca nu vrei ca reteta sa fie preluata /facuta de altii nu o postezi !!! public !!! o tii la umbra in caietul de retete :). altii o fac oricum dupa aceleasi/sau alte cantitati caci sunt retete facute de milioane de femei (sarmale, cozonaci, etc).

in momentul cand ai postat o reteta de sarmale sau cozonaci pe net! inseamna ca ai vrut sa impartasesti varianta ta (preluata de acasa probabil) cu altii.daca altii care o fac si si-o pun pe blog :) precizeaza de unde au preluat-o , foarte frumos, daca nu o fac ;) pacat , ghinion, dar exista multe observ care posteaza o sarma si apoi numai asta fac , si-o cauta peste tot netul :) , daca cumva a mai facut-o cineva imediat sar la harta ;) cum si-au permis sa nu precizeze de unde a fost preluata.asta...mi se pare mie distractiv.pai, ai pus retetea pe net sa o impartasesti si cu altii ? (cantitatile tale) sau de ce?

Acest mesaj a fost modificat de rivka
Ultima editare: 23.05.2011 16:12:32

Citeaza

23.05.2011 / 16:33

Nick: Dya
Bucataras senzational
Bucataras din: 25.10.2010
Retete: 651
Scrie-i mesaj privat

Atata timp cat "drepturile de autor" nu sunt inregistrate retetele noasrte nu au nicio valoare!

Acest mesaj a fost modificat de Dya
Ultima editare: 23.05.2011 16:55:20

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi