Cum sa-ti prepari un sandvis sanatos
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteSandvisurile desemneaza pentru multi dintre noi un mic dejun copios. Le putem savura si intre mese, constituind gustari delicioase. Selectate cu atentie alimentele pentru sandvis, acestea pot...Citeste continuarea
Beneficiile bicarbonatului de sodiu
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteEste bine stiut faptul ca bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare, dar putini dintre noi stiu ca aduce multe beneficii organismului uman, si asta pentru ca bicarbonatul de sodiu creste...Citeste continuarea
Laptele de soia reduce colesterolul rau
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteSursa insemnata de calciu, lactatele au un rol major in mentinerea densitatii sistemului osos si nu numai, dar si in prevenirea bolilor acestora.Citeste continuarea
Uleiul de masline previne bolile de inima
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteLaudata de multi doctori pentru efectele miraculoase aduse santatii, bucataria mediteraneana este una dintre cele mai sanatoase. Ulei de masline, fructe de mare, legume, peste, vin rosu si multe...Citeste continuarea
Strugurii sau hrana zeilor
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteAdorati inca din antichitate, strugurii raman si azi un deliciu sanatos. Prezenti in multe culori si sortimente, strugurii vin sa completeze diverse retete de deserturi, bauturi, mancaruri cu...Citeste continuarea
Portocalele sau antidotul bolilor de iarna
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteSchimbatoare de fel, vremea ne poate juca mereu feste. Tocmai din aceasta cauza multi dintre noi inteleg importanta unei alimentatii echilibrate, bazate pe cereale, fructe si legume. Si cum...Citeste continuarea
Cura cu kiwi
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteSi pentru ca e iarna, si trebuie sa avem grija de sanatatea noastra, am adus in discutie cura cu kiwi. Kiwi, de altfel, este un fruct remarcabil prin proprietatile sale vindecatoare, asa ca nu...Citeste continuarea
Fisticul, mai mult decat o gustare
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteIn orice dieta, pe langa mesele principale (mic dejun, pranz si cina), gustarile nu pot fi omise. Rolul acestora din urma este de prevenire a senzatiei de foame, dar si de remineralizare a...Citeste continuarea
Ardeiul iute slabeste
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteApreciat in multe bucatarii, ardeiul iute este cateodata ingredientul-cheie in desavarsirea aromelor multor retete. Dar cand vine vorba de remodelare corporala, tot ardeiul iute este si de data...Citeste continuarea
Migdalele, gustul dulce al sanatatii
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteExtrem de bogate in nutrienti, migdalele sunt recomandate pe perioada postului, dar si in alimentatia vegetarienilor. Previn bolile de inima si promoveaza longevitatea Citeste continuarea
Ciupercile mentin sanatatea inimii
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteMici, colorate sau mai putin, cu iz de padure si gust de te trimit la gandul drumetiilor de demult, pe cand erai mic si te urcai cu rucsacul in spinare, alaturi de cei mari, ciupercile sunt...Citeste continuarea
Cartoful pro şi contra
Postat de: botcrina in AlimenteAm gasit acest articol în revista ,, femeia de azi,, şi am zis că poate uni nu ştiu aceste lucruri de altfel foarte importante despre cartofi.Citeste continuarea
Este berea un aliment sanatos?
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteDesi pana nu demult s-a crezut ca alcoolul este nociv pentru organism, de fapt, consumul moderat de alcool este benefic pentru inima, scade riscul de atac de cord si are proprietati...Citeste continuarea
Laptele-un aliment complet
Postat de: SanatateAcasa in AlimentePe langa cereale integrale, fructe si legume proaspete, lactatele se inscriu si ele pe lista alimentelor necesare, pe care trebuie sa le consumam zilnic. Numai ca, pe piata exista o varietate....Citeste continuarea
Crevetii, o sursa importanta de omega 3
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteApreciate pentru gustul fin, fructele de mare nu sunt doar o ispita culinara, ci si o sursa importanta de nutrienti. Crevetii fiind cele mai servite fructe de mare, dupa tonul la conserva.Citeste continuarea
Supa, cel mai cunoscut fel de mancare
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteEste de-ajuns sa intri in bucataria unei tari ca sa-ti faci o parere despre bogatia acelui popor. Ajunsi in marile bucatarii ale lumii, vom gasi mereu pe masa un bol cu supa. Ajunsi in Londra vom...Citeste continuarea
Vinul rosu, pro si contra
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteParfumat, dulce, sec ori demisec, de un rosu rubiniu, vinul aduce bun-gust si rafinament mancarurilor bine alese, asezate pe masa intr-o nota luxurianta. Mai mult de atat, fiecare strop sorbit...Citeste continuarea
Alimente pentru dinti sanatosi
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteAlimentatia sanatoasa constituie ingredientul principal din reteta longevitatii. Efectele benefice se vad nu numai printr-o silueta de invidiat, dar si intr-un zambet sanatos.Citeste continuarea
Ce spune frigiderul tau despre tine?
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteAranjarea alimentelor in frigider este foarte importanta. In functie de locul in care lasi carnea, laptele sau, sa zicem, condimentele, te poti bucura de aromele lor mai mult timp. La polul opus...Citeste continuarea
Spune-mi ce sandvis preferi, ca sa-ti spune cine esti
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteHrana este, fara doar si poate, un indicator al starii de sanatate. O fereastra prin care duce spre traditiile si obiceiurile fiecarui popor, un indicator al puterii sale economice, a freventei...Citeste continuarea
Este berea un aliment sanatos?
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteDesi pana nu demult s-a crezut ca alcoolul este nociv pentru organism, de fapt, consumul moderat de alcool este benefic pentru inima, scade riscul de atac de cord si are proprietati...Citeste continuarea
Somonul reduce riscul maladiei Alzheimer
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteDintotdeauna alimentatia sanatoasa si sportul au fost catalogate ca si indicatori ai starii de sanatate. In timp ce afectiunile au indicat prezenta unor hibe in cele doua dintre programe, ceea ce a...Citeste continuarea
Alimente care accelereaza rata metabolismului
Postat de: SanatateAcasa in AlimenteSuntem diferiti, iar asta se vede si o simte fiecare pe pielea lui. Mancam diferit, traim diferit, simtim diferit si, nu in ultimul rand, slabim in mod diferit. Barbatii slabesc mai usor, femeile...Citeste continuarea
Iaurtul - benefic pentru sanatate si frumusete
Postat de: Adinuta in AlimenteIaurtul are numeroase plusuri: este bogat in probiotice, vitamine si minerale cum ar fi calciul, potasiul, iodul si vitamine B. Este si o sursa bogata de proteine. Bacteriile bune pe care si care...Citeste continuarea
Cateva uleiuri sanatoase pe care sa le avem in bucatarie (I)
Postat de: Adinuta in AlimenteUleiul de masline si cel de floarea soarelui sunt ingrediente esentiale intr-o bucatarie pentru ca sunt foarte versatile. Insa alegerile sanatoase sunt mai numeroase si ne putem bucura de...Citeste continuarea
Care sunt beneficiile untului ghee si cum il putem face acasa
Postat de: Adinuta in AlimentePentru unii este cunoscut ca unt clarificat, pentru altii este elixirul aurii al vindecarii – ghee este un ingredient cheie in bucataria Indiana si Ayurvedica cunoscut pentru versalitate, gust...Citeste continuarea
Hreanul, un medicament natural miraculos
Postat de: Adinuta in AlimenteCu un gust aromat si condimentat, hreanul este folosit atat la gatit, cat si in medicina naturista pentru tratarea diverselor afectiuni. Radacinile au un continut bogat de vitamine, de substante cu...Citeste continuarea
5 alimente bogate in proteine
Postat de: Adinuta in AlimenteA manca un burger de marime medie sau o friptura imbibata pana peste poate cu grasimi reprezinta una din simplele placeri ale vietii, la care nu intentionam sa renuntam prea curand. Problema cu...Citeste continuarea
Banana - o gustare hranitoare ce tine foamea departe
Postat de: Adinuta in AlimenteDe cate ori nu ati luat o mica gustare si apoi, dupa 20 de minute, nu ati simtit iarasi foamea? Data viitoare incercati sa va potoliti senzatia de foame cu o banana - fruct care contine o cantitate...Citeste continuarea
Orezul
Postat de: miha in AlimenteOrezul este inca de acum 5000 de ani un aliment de baza al populatiei din din regiunile Asiei. Din zona asiatica, cultivarea orezului a fost preluata de greci, ajungand apoi in Europa de Sud si...Citeste continuarea
Alacul
Postat de: adasev12 in Alimente... e o specie de grâu cultivat încă din timpuri preistorice.Citeste continuarea
Sapte tipuri de alimente care aduc beneficii femeilor
Postat de: naomy in AlimenteCu cateva luni in urma am gasit acest articol care mi-a atras atentie ,la-m scos la imprimanta si acum incerc sa-l treaduc in romana ,si bineantelesc ca doresc sa-l impartasesc cu voi,este vorba...Citeste continuarea
Nautul
Postat de: Corina33 in AlimenteNautul este inca un aliment minune de luat in seama....cel putin asa am citit. Cititi si voi si vedeti!Citeste continuarea
Contraindicatii in consumarea legumelor si fructelor
Postat de: MotanLaOale in AlimenteAm primit si eu de la un prieten pe email acest articol interesant si am gandit (desi este vineri dupa amiaza) ca ar interesa si alti Bucatarasi. Eu doar l-am aranjat si cosmetizat putin. Sper sa...Citeste continuarea