anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete

Prajitura cu bucati de ciocolata

In Prajituri la 18 Ian 2010

Se incalzeste cuptorul . Intr-un vas mai larg se toarna dulceata  preparata din orice fruct, dar fara samburi. Se amesteca bine cu lingura rasa  de bicarbonat de sodiu nestins si  batem bine dulceata. Daca bateti cu mixerul electric  - atentie!  nu mai putin de 5...

Halva de casa

In Dulciuri la 17 Ian 2010

1. Intr-un vas se fierbe la un foc mic un sirop de zahar cu apa  pina siropul va incepe sa se ingroase putin. Se poate inlocui zaharul  cu miere de albine.  2. In alt vas se toarna uleiul, nucile pisate ( mijlociu) si grisul. Se prajesc toate produsele la un loc timp de 5 minute...

Gustare de vinata sau dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2010

1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui. 2.  Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie  cu servetele de bucatarie. 3....

Salata picanta cu chiftelute albe

In Salate la 17 Ian 2010

Se prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste ele piper negru macinat si putin curry. Usturoiul se taie felii. Separat se taie in cubulete mai...

Chiftelute albe

In Pui la 17 Ian 2010

1. Pieptul de gaina se taie in bucati mai mici, se curata 2 catei de usturoi si se da prin masina de tocat. Se adauga cascavalul (de tip mai tare) ras prin razatoare si oul, piperul negru macinat, foarte putina sare (cascavalul este sarat) si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu mainile...

Platou asortat cu pastrama de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Ian 2010

Se alege si se cumpara carne ( muschi de la picior sau de pe spate) de calitate buna de porc, vitel, piept de gaina sau de curcan. Toate bucatile de carne sa fie cam de aceeasi greutate si  de forma lunguiata, pe masura posibilitatii.  De asemenea, avem nevoie de prapor...

Vinata prajita picanta

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2010

Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata.   Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea.  Dupa un timp scurgem bine...

Prepararea aluatului in foi

In Piine la 2 Ian 2010

PREPAPRAREA ALUATULUI : Pregatim o cana de 300 ml. Turnam in cana un ou de marime normala , o lingurita de zahar, o lingurita de sare , o lingura mare de ulei , o lingura de otet de masa. Tot continutul din cana il amestecam bine si-i turnam deasupra apa Calduta , amestecind in continuu pina...

TORTUL " NAPOLEON "

In Torturi la 1 Ian 2010

Toate ingredientele pt aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar margarina sa fie rece, luata din frigider - nu inghetata. Pe masa curata si uscata, sau pe un fund de lemn mare se cerne toata faina de 2 ori. Peste gramajoara de faina se taie fasii marunte din margarina. Dupa aceea, cu...

Costita moldoveneasca sau cotlet moldovenesc

In Porc la 31 Dec 2009

Se cumpara carnea- costita  taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de lemn  toate bucatile, li se da forma ovala , se ung toate bucatile cu maioneza  ( la dorinta)...

Placinte moldovenesti "Poale´n brau"

In Piine la 30 Dec 2009

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina prin sita intr-un vas mare. Adaugam uleiul si amestecam in maini faina cu uleiul. Separat, intr-o cana, adaugam oul si sare, le amestecam bine, dupa aceea adaugam apa calduta si iar amestecam. In faina cernuta se toarna putin cite...

Salata cu limba fiarta

In Salate la 29 Dec 2009

Se taie toate ingredientele in forma de betisoare . Se adauga uleiul si , daca e necesar, putin  otet dupa gust , se amesteca bine si se lasa sa se marineze toate ingredientele intre ele.   Este mai gustoasa salata  dupa vre-o 2-3 ore , sau a doua zi , cind se...

Desert Mulii - Degetele din clatite

In Dulciuri la 29 Dec 2009

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval...

Rulada de sarbatoare

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2009

Se cumpara pieptul de gaina - intreg , care este din 2 jumatai,  sau numai o jumatate de piept de gaina. La prepararea unei rulade de 30-35 de cm se foloseste  o jumatate din pieptul de gaina. De-alungul pieptului  se face taietura cu cutitul ascutit , si se desface,...

Pirjoale de Sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2009

Se toarna intr-o cratita carnea tocata, cascavalul ras prin razatoare, untul topit caldut, 2 oua sare si piper negru marunt dupa gust , si se amesteca foarte bine timp indelungat , vre-o 10 minute pentra ca sa primim o compozitie omogena.Se poate de batut bine si cu palemele in carnea tocata....

Minichec cu visine si ciocolata

In Prajituri la 27 Dec 2009

Intr-un vas se bat ouale cu zaharul , pina se topeste zaharul, peurma se adauga pe rind untul caldut, bicarbonatul de sodiu stins cu otet ,laptele acre si se amesteca bine compozitia. La urma se adauga faina si se amesteca bine pina se primeste un aluat semilichid . In cazul de fata am copt in...

Chec fraged

In Prajituri la 27 Dec 2009

Se cerne faina prin sita . Se bat ouale cu zaharul ,pina se topeste zaharul , se adauga sucul si coaje de portocale si se amesteca bine. In alt vas se amesteca faina , amidonul , sarea si bicarbonatul de sodiu pina primim o compozitie omogena. Se adauga pe rind , margarina moale , pe...

Rulada aurie

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2009

Cuptorul trebuie incalzit pina la temperatura de 180 de grade Intre timp batem bine ouale cu sare si adaugam faina putin cite putin , untul topit caldut si laptele pina cind se obtine o compozitie omogena Tapam tavaua cu hirtie de copt si o ungem minutios cu untura sau margarina...

Aperitiv asortat din cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2009

Folositi mai multe tipuri de brinzeturi, iar fructele proaspete pe care le gasiti in supermarketuri sint excelente pentru ornat. Kiwi, portocala si brinzeturile pot fi consumate cu afumatura (prosciutto de exemplu)

Aperitiv floare din peste marinat

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2009

Taiem pestele marinat  felii subtiri si il aranjam conform fotografiilor de mai jos. Apoi ornam farfuria cu felii de somon afumat, masline, ceapa marinata, afine sau cu ce doriti :) VA MULTUMESC. SPER SA VA FIE INTELES SI UTIL .  

Frigarui din carne de porc

In Porc la 25 Dec 2009

Pentru prepararea frigaruilor se cumpara carne de porc sau vita, este de dorit in stare proaspata – nu inghetata. Cea mai buna carne este de la gusa.Ea este mai moale si contine putina grasime ,suculenta , care e foarte important in coacerea frigaruilor la gratar. Se taie carnea in bucati...

PIFTIE DE PORC (2) PENTRU SARBATORI

In Porc la 25 Dec 2009

Principalul proces de preparare a piftiei este curatirea carnei . Piciorul de porc taiat si soricul le aranjam intr-un vas mare si turnam peste ele apa rece si le lasam intr-un loc   la rece cam vre-o 4 ore. In timpul acesta schimbam apa odata, ca sa IASA tot singele din carne. Dupa aceasta...

Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau

In Somon la 30 Apr 2009

Se amesteca laptele cu 100 ml de smintina sau o cutie de iaurt natural si se pune la fiert. Se lasa laptele sa ajunga pina la fierbere ( nu se da in clocot) si se ia de pe foc. Se adauga o lingura de otet in laptele fierbinte si se amesteca repede, pina vedem ca laptele se alege brinza si zer. Se...

Frigărui speciale a la Anişoara

In Mancaruri cu carne la 27 Apr 2009

Frigaruile se prepara din piept de gaina cu carne de porc in straturi cu grasime , proaspata sau afumata ( kaizer). Cantitatea de carne la dorinta 2:1 Pieptul de gaina se pune la marinat cu putina sare, piper negru , putina maioneza si suc de lamie. Se lasa la marinat timp de 30...

Răcitura (Piftie) din picioare de porc

In Porc la 17 Apr 2009

Piftia ( la noi in Moldova se spune RACITURA DIN PORC ) se poate prepara din picioare de porc , sau cozi ,sau urechi si carne de porc , dupa dorinta . Eu prepar piftia de porc dupa 2 metode , acum o sa va descriu metoda cea mai usoara si rapida pentru mine . Alta data voi descrie alta metoda...

Afisate 121 - 146 din 146 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]