anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete

Invartita cu cirese galbene

In Dulciuri la 3 Iul 2010

  Aluatul se prepara dupa reteta expusa  Dupa ce a crescut , pe o masa pudrata cu faina ,se intinde o bucata de aluat de marime mai mare , cam cu 10 cm, decat lungimea tavii , si latimea aproximativ de 30 cm. Urmariti poza si veti vedea , ca intr-o parte este intinsa cu...

Salata indragita

In Salate la 2 Iul 2010

Se prepara minipapanasii dupa urmatoarea reteta. http://www.bucataras.ro/retete/8843/degetele-din-piept-de-pui.html Cascavalul se taie cuburele. Gogosarii se taie in felii grosute. Se impart ouale fierte in patru parti.  Ciupercile marinate se spala bine de marinada.  Ca de...

Degetele din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2010

Pieptul de gaina se pune in congelador ca sa inghete .El se va taia mai bine in fasii egale cu un cutit bine ascutit. Cascavalul se da prin razatoare, si  se introduce la microunda pentru 20 sec , ca sa se topeasca putin si sa se poata  lucra mai usor cu el. Se scoate pieptul...

Placinta frageda cu visina

In Prajituri la 27 Iun 2010

Aluatul se prepara dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/8664/aluat-fraged-dospit-reteta-pas-cu-pas.html Pe o masa presarata cu putina faina se intinde o bucata de aluat cu lungimea putin mai mare decat lungimea tavii si latimea, undeva de 25-30 cm. Cu un cutit ascutit se...

Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas

In Dulciuri la 26 Iun 2010

Faina se cerne . Laptele se incalzeste putin intr-un vas de sticla sau ceramica ,si se amesteca cu drojdia si o lingura de zahar. Se inveleste cu un prosop curat de bumbac sau  de in , si se lasa sa se ridice, ca o cusma in decurs de 10-15 minute.Promit sa pun poza in 1-2 zile , sa vedeti...

Carne de vita brezata in legume

In Vita la 26 Iun 2010

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi. Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie...

Rulade din bostanei pentru masa festiva

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2010

Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa  cateva minute , ca sa se scurga  lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavaleste  prin faina si...

Tort " mozaic de toamna "

In Torturi la 25 Iun 2010

Plicurile cu jeleuri  diferite de: zmeura, lamaie, ananas, capsuna ,kiwi, se amesteca cu apa fierbinte fiecare in parte ,  ( numai ca  folositi mai  putina apa - cca 3/4  din ce scrie pe instructiunile de pe plic). Se lasa sa se prinda   bine in...

Gazpacio

In Mancaruri de post la 22 Iun 2010

Se spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati maricele  si se pun intr-un vas mare. Se  curata ceapa si se taie cuburele. In blender se adauga pe...

Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)

In Torturi la 22 Iun 2010

Blatul de visina Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si  amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede zaharul.  Cantitatea de visina  cu lichidul ei e necesar sa fie cca 500-600 ml, nu mai mult, ca se...

Lumea prajiturilor (3)

In Prajituri la 20 Iun 2010

Lumea dulciurilor (2)

In Dulciuri la 20 Iun 2010

Coltunasi cu cartofi si jumari

In Mancaruri de post la 19 Iun 2010

Toata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html   Eu am sa ma opresc la descrierea umpluturii din cartofi, si la prajirea jumarilor. Cartofii se curata de...

Clatite gaurite

In Dulciuri la 19 Iun 2010

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei intr-un vas se toarna toate ouale, zaharul, sarea si se amesteca bine , se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumate de lapte se amesteca, se adauga toata faina , tot laptele, apa gazoasa,...

Tort "La mai mult si la mai mare "

In Torturi la 19 Iun 2010

 Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la...

Lecio ( gustarica din ardei )

In Mancaruri de post la 18 Iun 2010

Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic  cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.  Cand s-a incins uleiul se adauga bucati de ardei fara seminte si se prajesc pe o parte si alta...

Gaina prajita ( metoda rapida)

In Pui la 18 Iun 2010

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe...

Rulada de pui cu ou si marar

In Pui la 13 Iun 2010

Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine ascutit. Osul din  mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare atentie,  cum...

Cornulete din aluat in foi

In Dulciuri la 13 Iun 2010

Mod de preparare : Aici veti gasi   reteta de preparare a aluatului in foi : Se intinde aluatul cu un sucitor foarte apasat( asa nu se infoaie aluatul tare la copt). Se gaureste aluatul in mai multe parti cu furculita. Aluatul se taie in triunghiuri . Pe fiecare bucatica de...

Peste pane

In Peste la 12 Iun 2010

Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul.  Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se inlatura. Aparte se bat cu furculita ( nu cu mixerul) cu  putina sare,...

Prajitura "Negressa "

In Prajituri la 12 Iun 2010

Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem  o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu  dulceata in faina si se...

Visina in sucul ei ( metoda de conservare )

In Dulceata / Gem la 9 Iun 2010

Visina se spala si se scot samburii. Zaharul se adauga in visina si se amesteca . Se lasa pentru 30 de min- 1 ora ca visina sa lase putin suc. Vasul cu visina se pune la foc sa fiarba. Se amesteca din cand in cand. Din momentul cand incepe sa fiarba , - fierbeti visina numai 5 minute , numai...

Mititei sau mici la gratar

In Vita la 8 Iun 2010

Se cumpara carnea curata de vita si o bucate de carne porc cu putina grasime. Se taie in bucati  si se da prin masina de tocat cu usturoiul curatat. Se adauga toate ingredientele, fara supa de pui si se amesteca bine. Secretul principal in reteta de mici - este metoda de amestecare ( de...

Cighiri din organe de porc

In Mezel de casa la 8 Iun 2010

Praporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute. Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici. Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm si se pragesc...

Lasagna cu vanata si carne de vita

In Lasagna la 7 Iun 2010

Se prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza. Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei. Foile de lasagna se pun in apa clicotita pentru 2 minute si se aranjeaza intr-o tava de...

Invartita cu nuca

In Dulciuri la 6 Iun 2010

E necesar ,ca toate produsele sa fie la temperatura camerei. Faina se cerne de 2 ori, pentru a se imbogati cu oxigen. In bucatarie e necesar sa fie temperatura mai inalta decat de obicei si sa nu fie curent de aer in timpul cind va creste aluatul. Pregatim plamadeala- - intr- un vas ,...

Colaci moldovenesti (1)

In Dulciuri la 5 Iun 2010

ODĂ COLACULUI MOLDOVENESC Colac Moldovenes, Cu tine mă mândresc ! Din secole în secole te proslăvesc ! Simbol de Pace, de Belşug , Mândria Ţăranului, Ce cu mâinile pe plug, Pământul a arat, Grâu a semănat, l-a crescut şi secerat....

Clatite cu carne de vita

In Vita la 5 Iun 2010

Clatitele se prepara dupa urmatoare reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html prepararea umpluturii: Se prajesc 2 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi timp de 2 minute la un foc normal, se adauga tocatura si se prajeste timp de 5...

Castraveti murati la borcan

In Muraturi la 5 Iun 2010

PRIMA ETAPA Castravetii pentru murat se aleg si se cumpara cu mare atentie. E necesar sa fie proaspeti culesi ( nu vestejiti). Sa NU aiba semne de boala si sa fie de o marime mijlocie cel mai mare , dar e preferabil sa cumparati castraveti mai mici. Inca un aspect care l-am observat:...

Torta " Monastarscaia izba "

In Torturi la 4 Iun 2010

Pe un fund de lemn mare se cerne toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se umbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum atii taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurs...

Afisate 31 - 60 din 146 retete    
 
Retete preferate
PETITE

Voturi:10

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]