adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI144
Retete

Pachetele de primavara

In Mancaruri de legume la 23 Ian 2013

  Eu am ales sa fac pachetelele cu legume, asa ca am renuntat la carne, si am pus mazare din conserva, porumb dulce, ciupercute si vasole verde, tot din conserva, morcov proaspat taiat in bastonase subtiri, subtiri, o ceapa mica si condimente (sare, piper, chili, pudra de marar, rozmarin,...

Condimente uscate pt salate

In Pt salate la 23 Ian 2013

  Tuturor ne plac salatele...sau cel putin asa cred eu. Si eu, cel putin, ador sa le "imbrac" mereu cu tot felul de arome, care la confera o savoare deosebita. Astazi va prezint un mix de ierburi uscate facut in casa, numai bun pt asa ceva. Contine: seminte de marar, coriandru,...

Vitamin Water

In Bauturi la 23 Ian 2013

  Cum se face? E foarte simplu: intr-o carafa se toarna apa plata (eu am de izvor), in care se adauga ce fructe va plac si se lasa la rece peste noapte, ca sa aiba timp aromele sa se intrepatrunda. Se mai pot adauga cuburi de gheata, frunze de menta, etc.(eu am folosit lamai, capsuni,...

Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

In Vegan / Raw vegan la 22 Ian 2013

  Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul....

Dovlecel olandez umplut

In Pui la 22 Ian 2013

  M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 22 Ian 2013

  Mod de preparare: 6 albusuri se amesteca cu 200 g zahar pudra pina se face o spuma. Se adauga 1 praf de copt,nuca macinata si cele 2 linguri faina. Coca se introduce la cuptor intr-o tava unsa si presarata cu faina. Se prepara crema: zaharul tos se caramelizeaza la foc mic si se...

Sirop de soc

In Bauturi la 22 Ian 2013

  Intai se apala florile de soc sub jet de apa rece, apoi se lasa la zvantat. Intre timp se prepara siropul (apa se fierbe cu zahar si zeama de lamaie...lamaia dupa gust--dar se mai pastreaza cateva lamai intregi pt. final). Dupa ce s-a legat siropul, se stinge focul si se lasa la...

Placinta cu branza de vaci

In Prajituri la 22 Ian 2013

  Am lasat foile sa se dezghete la temperatura camerei, apoi le-am desfacut una cate una. Intre timp am tapetat tava cu hartie de copt, apoi am trecut la asezat foile in tava, ungandu-le pe fiecare cu ulei. Am procedat asa cu jumatate din foi (acestea constituind baza placintei...

Cheesecake cu dovleac

In Prajituri la 20 Ian 2013

  Din pesmet, unt topit si 150 gr. zahar se face un aluat sfaramicios cu care se tapeteaza o tava de tort cu marginile detasabile. Apoi se da la cuptor pt 10 min, pana cand aluatul se rumeneste usor si se transforma intr-o crusta crocanta. Dupa ce s-a racit, se toarna compozitia de...

Pasta de ardei kapia

In Bulion la 20 Ian 2013

  Pt. pasta de ardei simpla am dat prin blender cca. 3 kg de ardei gras rosu kapia si l-am pus la fiert cu putina sare si chili pana a ajuns la consistenta dorita. Apoi am dat din nou totul prin blender, ca sa devina pasta fina de tot, le-am pus in borcane sterilizate, le-am pus capacul...

Limonada cu ghimbir

In Bauturi la 20 Ian 2013

Se storc lamaile , apoi sucul obtinut se transforma in blender, impreuna cu celelalte ingrediente (cu exceptia cuburilor de gheata si frunzelor verzi). Se mixeaza bine, se transfera intr-o carafa si se adauga gheata, frunze de menta si busuioc si felii de lamaie si lime. Enjoy!

Savarine

In Prajituri la 19 Ian 2013

  Se bat albusurile spuma tare. Separat, se bat galbenusurile cu zahar, pana se formeaza o spuma fina. La aceasta se adauga aromele si pesmetul, care se incorporeaza lingura cu lingura. Acum este momentul sa incorporam si spuma de albusuri, amestecand de sus in jos cu o spatula....

Cozonac cu portocale confiate

In Prajituri la 19 Ian 2013

  Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba! Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in cuva...

Reteta cu nr. 100 - Tarta cu lamaie si capsuni

In Prajituri la 19 Ian 2013

  Toate ingredientele pt. aluat se mixeaza in robot, apoi se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pt. 1 ora.Intre timp se prepara crema de lamaie . Se pune la fiert laptele cu untul si zaharul. cand da in clocot, se ia cratita deoparte si se adauga oul si...

Miere falsa din papadie

In Dulceata / Gem la 18 Ian 2013

Am pus la macerat florile in apa rece (dupa ce le-am spalat bine in prealabil) si le-am lasat asa 24 de are, apoi am strecurat apa (care ave o culoare verzuie tulbure), am aruncat florile. Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul si zeama de la lamai pana a ajuns la consistenta dorita (am tot...

Dulceata din flori de maces

In Dulceata / Gem la 18 Ian 2013

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos. Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele...

Compot de rubarba

In Bauturi la 17 Ian 2013

Se curata rubarba de invelisul rosu, se taie bucatele si se pun la fiert cu apa si zaharul, pana cand aceasta se inmoaie. Si...gata! Se serveste rece, cu decor de lamaie si cuburi de gheata (optional) Enjoy!

Piept de pui impletit

In Pui la 17 Ian 2013

Se taie pieptul de pui in fasiute, care se condimenteaza individual. Se iau cate trei fasiute si se impletesc...exact asa cum ne impleteam coditele ca in copilarie:)) Nu e nevoie sa le prindeti cu nimic, stau foarte bine si asa..nu se  desfac nici in cuptor. Apoi se aseaza in vas (eu...

Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

In Torturi la 15 Ian 2013

Am inceput prin a aseza pe o farfurie foaia rotunda de blat, in jurul careia am fixat un inel de tort (diametrul de 28 cm). Apoi am trecut la prepararea cremei reci: am batut  bine 100 ml frisca, am incorporat usor cu spatula branza ricotta, apoi am adaugat zahar pudra, pana cand mi s-a...

Barcute de nectarine cu frisca si caramel

In Dulciuri la 15 Ian 2013

Am batut bine frisca, apoi i-am adaugat zaharul pudra si am dat-o la frigider. Apoi am incins zaharul si untul intr-o tigaie teflonata, si dupa ce acestea s-au topit, am adaugat jumatatile de nectarine si le-am lasat in caramel cca 2 min. Apoi le-am scos pe o farfurie si am mai picurat putin...

Suc de catina

In Bauturi la 14 Ian 2013

Eu am pasat in blender fructe de catina cu miere si putina apa si am obtinut un suc delicios (nu l-am strecurat, deoarece, cojitele si samburii contin cele mai multe vitamine). Enjoy!

Gem de banane si ananas

In Dulceata / Gem la 14 Ian 2013

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de...

Vitel Orloff (varianta mea)

In Vita la 14 Ian 2013

Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se...

Red Velvet Cake

In Prajituri la 14 Ian 2013

Pentru a prepara aluatul, am batut foarte bine albusurile, in care am incorporat apoi usor crema de oua (obtinuta prin baterea, in prealabil a galbenusurilor cu 1 ceasca zahar pudra), faina, colorantul, esentele de migdale, uleiul si iaurtul. Am obtinut o compozitie semi-lichida, pe care am...

Rata cu varza in vas roman

In Rata la 14 Ian 2013

Am tocat varza si am asezat-o in vasul pregatit dinainte (l-am tinut plin cu apa aprox. o jumatate de ora, apoi am scurs apa) Dupa aceea, am condimentat bine rata si am umplut-o cu merele taiate sferturi (acestea au rolul de a aroma si pastra interiorul pasarii suculent), si am asezat-o pe...

Foietaj cu dovleac

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Se lasa aluatul la decongelat, se despatureste, se portioneaza in patrate egale, apoi se umple cu dovleac ras (eventual decongelat si scurs bine), peste care se pudreaza zahar si scortisoara macinata. Se ruleaza cu grija, se cresteaza putin cu cutitul pe partea de deasupra, apoi se dau la cuptor...

Budinca de orez cu zahar ars

In Dulciuri la 14 Ian 2013

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca si am adaugat coaja de lamaie si de portocala. Intre timp am caramelizat cateva linguri de zahar si am imbracat peretii unui vas de jena , dupa care am adaugat orezul si l-am bagat la cuptor. Dupa...

Mancare de conopida cu carne

In Mancaruri cu carne la 14 Ian 2013

Am pus la fiert in apa cu sare buchetelele de conopida , timp in care am taiat prazul, ardeii grasi si carnea si le-am pregatit rapid (dupa ce s-a calit putin prazul, am adaugat ardeii, apoi carnita taiata cuburi). Dupa ce legumele s-au muiat, iar carnea s-a rumenit usor, am adaugat cateva...

Smoothie rece de fructe

In Bauturi la 13 Ian 2013

  Am mixat 1 banana, apoi o piersica si le-am turnat in straturi in pahar. Apoi am mixat in blender , pe rand,  caise congelate si capsuni congeate , pana cand s-au transformat intr-o gheata fina, fina. Le-am turnat in pahar in ordinea culorilor, peste banana si piersica, am adaugat...

Milkshake cu banane si capsuni

In Bauturi la 13 Ian 2013

  Se blenduiesc toate bine-bine in blender si...gata de turnat in pahare si savurat!

Afisate 181 - 210 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]