DIANA B

1

Bucataras
incepator

ONESTI - BACAU

Bucataras din 06.09.2010

RETETE73
PRIETENI225
Retete / Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuscute

In Pui la 14 Mar 2013

Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana...

Copanele cu mazare si cartofi

In Pui la 31 Ian 2012

Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si  gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei ,...

Varza cu orez si copanele, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2012

 Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte  bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul...

Tocana mexicana

In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2011

Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 6 Noi 2011

Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza...

Chiftele de porc

In Porc la 6 Aug 2011

Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe  gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca frunzele aromatelor si se alatura amestecului ; se adauga galbenusurile , usturoiul trecut prin presa...

"MUSTATILE" sotului

In Porc la 29 Iul 2011

Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar...

Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi

In Pui la 29 Iul 2011

Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala  li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 29 Iul 2011

Eu nu calesc nimic , NICIODATA ! Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca  . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs ....

Gulas cu costite de vitel

In Vita la 20 Iul 2011

Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul)...

Sarmalute cu frunze noi

In Mancaruri cu carne la 11 Iul 2011

Sa ne inarmam cu calm si rabdare ... Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati...

Chiftelute de primavara

In Pui la 23 Mar 2011

Am curatat pieptanul de pielite si l-am trecut prin masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul , verdeturile ( a iesit compozitia cam verzulie ) si painea inmuiata in lapte si stoarsa bine ; intr-un bol am amestecat ,,tocaturile" cu grisul , galbenusurile  , concentratul de...

Racitura moldoveneasca de porc

In Porc la 31 Ian 2011

Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata . Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie . Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare Cand...

Varza calita , cu "porcarii" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea...

"Bunaciune" la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2011

Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i...

Sufleu de ficat

In Ficat la 24 Noi 2010

Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 24.05.2013

GRATIN cu PIEPT de CURCAN

publicat la 14.03.2013

Papricas de pui cu galuscute

publicat la 01.03.2013

Placinte ardelenesti

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]