Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am...
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete.
Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a...
Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in...
Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza. Asa ca am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu...
Am procesat la blender trei felii de pepene galben si trei de ananas. N-am mai simtit nevoia sa indoi cu apa fiindca oricum aveam sa adaug ceva tarie. Dupa ce le-am amestecat bine, am adaugat si 50 mililitri de votca. Insa cred ca merge la fel de bine si cu gin sau si mai bine cu Martini pentru...
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus...
Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama...
Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca...
Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia.
Cand...
Simplu si rapid, luam cateva felii de paine integrala, le punem la toster. Cand feliile de paine s-au prajit, le ungem cu pate – eu am folosit pate de soia de la o firma care nu foloseste soia modificata genetic.
Intre timp am pus si un ou la fiert, iar semintele de in le aveam puse...
Se face repede si usor, e delicios si nu aveti nevoie de prea multe ingrediente. Va trebuie doar cateva rosii, busuioc proaspat de preferat – insa merge si uscat daca nu avem proaspat – un strop de ulei de masline si un blender. Este tot ce aveti nevoie pentru a prepara sosul acesta...
Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc,...
Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase.
Am inceput...
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom
Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata...
Crema de branza de casa am obtinut-o prin amestecarea branzei cu smantana, la care am adaugat condimente. Si reteta cremei de branza de casa se afla pe site http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-branza-facuta-in-casa-49993.html .
Ce am adus nou de data aceasta a fost sa adaug avocado,...
Am luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat faina de ovaz – care reprezinta o sursa buna de carbohidrati si ne ajuta sa prevenim cresterea in...
Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat. Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu...
Pentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai precizat si in alte randuri, ci de la micii producatori sau fermieri care au puncte de desfacere prin...
Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut...
Ca sa pregatesc acest gazpacho am avut nevoie de cateva rosii coapte bine cu care am procedat in felul urmator: jumtate din cantitatea de rosii am procesat-o la robotul de bucatarie pana am obtinut un piure. Acest piure de rosii l-am pus la fiert intr-un litru de apa. Inainte ca apa sa dea in...
Pentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte bine si cu mana si cu lingurita. Taiem cu cutitul fructul la un capat, apoi introducem o lingurita in...
Este o salata extrem de revigoranta si de exotica, lasati-va curprinsi de prospetimea ei si-i veti simti beneficiile din plin. Pe langa toate astea, este o salata care se pregateste extrem de repede, frumoasa si colorata de care cu siguranta veti fi incantati.
Pentru a ne bucura de toti...
Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra. Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru...
Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica...
Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara.
Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi...
Smoothie-ul cu pepene rosu si menta este o alta bautura racoritoare si naturala pe care o puteti obtine in linistea si tihna propriului camin. Este usor de facut, nu necesita cine-stie-cat timp si e plin de vitamine, plus ca aceasta bautura poate fi pastrata la frigider pana a doua zi. Si inca...
Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au...
Pentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia pentru clatite am amestecat fainurile cu apa si oua, sare, piper alb si oregano. Daca doriti, pentru...
Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va amintiti atunci am scos miezul rosiilor si l-am lasat deoparte. Ca sa nu aruncam miezul, am facut...
Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb. Feliile de...
Pastrav la tigaie cu lamaie si menta
Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am...
Prajitura cu prune, scortisoara si crema de albus
Mai intai mi-am pregatit prunele si anume am ales sase prune mai marisoare, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma albusurile ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul – am folosit zahar brut – si am mixat pana s-a...
Lipie cu seminte de ovaz
Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in...
Omleta cu blat de legume "ca de pizza"
Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza. Asa ca am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu...
Cocktail din pepene galben si ananas
Am procesat la blender trei felii de pepene galben si trei de ananas. N-am mai simtit nevoia sa indoi cu apa fiindca oricum aveam sa adaug ceva tarie. Dupa ce le-am amestecat bine, am adaugat si 50 mililitri de votca. Insa cred ca merge la fel de bine si cu gin sau si mai bine cu Martini pentru...
Salata de vara cu patrunjel si ardei capia
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus...
Frigarui din legume si carne de porc
Pentru inceput am luat o bucata de carne de porc, pulpa fara os am avut eu, si am sectionat felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi am taiat cu cutitul cuburi din fiecare felie iarasi cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea frageda si gustoasa, am lasat cubuletele de carne la marinat in zeama...
Fursecuri cu lamaie si stafide
Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca...
Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca
Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia. Cand...
Gustare cu avocado si seminte de in
Simplu si rapid, luam cateva felii de paine integrala, le punem la toster. Cand feliile de paine s-au prajit, le ungem cu pate – eu am folosit pate de soia de la o firma care nu foloseste soia modificata genetic. Intre timp am pus si un ou la fiert, iar semintele de in le aveam puse...
Sos de rosii facut in casa
Se face repede si usor, e delicios si nu aveti nevoie de prea multe ingrediente. Va trebuie doar cateva rosii, busuioc proaspat de preferat – insa merge si uscat daca nu avem proaspat – un strop de ulei de masline si un blender. Este tot ce aveti nevoie pentru a prepara sosul acesta...
Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi
Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc,...
Musaca de vinete si carne de vita
Pentru aceasta musaca am folosit legumele vedeta ale sezonului: vinete, dovlecei, ardei capia si rosii in combinatie cu carne tocata de vita – cum am mai spus, carnea de vita e mai putin grasa decat cea de porc, iar eu o prefer in mancare fiindca nu-mi plac mancarurile grase. Am inceput...
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom
Salam de biscuiţi, reţetă cu arahide si rom Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata...
Clatite umplute cu crema de branza si avocado
Crema de branza de casa am obtinut-o prin amestecarea branzei cu smantana, la care am adaugat condimente. Si reteta cremei de branza de casa se afla pe site http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-branza-facuta-in-casa-49993.html . Ce am adus nou de data aceasta a fost sa adaug avocado,...
Vinete pane cu faina de ovaz si seminte de floarea-soarelui
Am luat doua vinete medii ca marime si le-am taiat felii subtirele si circulare. Intr-un castron am batut trei oua in care am adaugat un praf de sare, busuioc si piper alb. Apoi am incorporat faina de ovaz – care reprezinta o sursa buna de carbohidrati si ne ajuta sa prevenim cresterea in...
Sos de usturoi facut in casa
Ca sa fac sosul am luat o capatana de usturoi, am curatat-o si am zdrobit usturoiul ca pentru mujdei. Intr-un castron am amestecat usturoiul zdrobit cu smantana si lapte batut pana ce s-au omogenizat. Apoi am adaugat un praf de piper alb, sare, oregano, busuioc proaspat – daca avem, daca nu...
Crema de branza facuta in casa
Pentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai precizat si in alte randuri, ci de la micii producatori sau fermieri care au puncte de desfacere prin...
Tort cu zmeura si budinca de casa
Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut...
Un alt fel de Gazpacho
Ca sa pregatesc acest gazpacho am avut nevoie de cateva rosii coapte bine cu care am procedat in felul urmator: jumtate din cantitatea de rosii am procesat-o la robotul de bucatarie pana am obtinut un piure. Acest piure de rosii l-am pus la fiert intr-un litru de apa. Inainte ca apa sa dea in...
Limonada cu menta
Pentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte bine si cu mana si cu lingurita. Taiem cu cutitul fructul la un capat, apoi introducem o lingurita in...
Salata de sfecla rosie si hrisca
Este o salata extrem de revigoranta si de exotica, lasati-va curprinsi de prospetimea ei si-i veti simti beneficiile din plin. Pe langa toate astea, este o salata care se pregateste extrem de repede, frumoasa si colorata de care cu siguranta veti fi incantati. Pentru a ne bucura de toti...
Saratele de casa cu cascaval
Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra. Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru...
Pizza de casa foarte picanta
Mai intai de toate a trebuit sa prepar aluatul. Cum imi place sa mixez fainurile, am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si in afara de iaurt pe care l-am adaugat pentru a da fragezime aluatului si de piper verde, in rest blatul l-am facut ca dupa o reteta de blat obisnuita. Adica...
Negresa cu visine si ciocolata
Am folosit din nou faina neagra ca asa imi place mie, am pus multa cacao in compozitie si ca sa fie treaba treaba si negresa sa fie negresa am pus si ciocolata amara. Ma veti scuza ca nu stiu exact sa va spun cata cacao am folosit, am pus dupa ochi, sa fi fost cam doua linguri. Puneti si voi...
Smoothie cu pepene rosu si menta
Smoothie-ul cu pepene rosu si menta este o alta bautura racoritoare si naturala pe care o puteti obtine in linistea si tihna propriului camin. Este usor de facut, nu necesita cine-stie-cat timp si e plin de vitamine, plus ca aceasta bautura poate fi pastrata la frigider pana a doua zi. Si inca...
Desert rece cu zmeura si lichior de ciocolata
Ca sa prepar desertul acesta am facut o budinca de casa din oua, zahar brut, lapte si faina. Am amestecat cu mixerul ouale pana ce s-au facut spuma, apoi am adaugat zaharul brut. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat o lingura de faina, esenta de vanilie si apoi laptele. Cand s-au...
Clatite umplute cu ciuperci si dovlecei
Pentru compozitia de ca perfeclatite am amestecat faina de tarate de grau cu faina neagra si faina de secara. Ambele sunt nutritive, deci alegerea erta pentru micul dejun. Ca sa obtin compozitia pentru clatite am amestecat fainurile cu apa si oua, sare, piper alb si oregano. Daca doriti, pentru...
Bruschette de casa
Am inceput prin a prepara la blender rosiile cu tot cu coaja. Vreau sa va spun ca bruschettele le-am facut in aceeasi zi cu rosiile umplute pe care le-am prezentat cu ceva timp in urma. Daca va amintiti atunci am scos miezul rosiilor si l-am lasat deoparte. Ca sa nu aruncam miezul, am facut...
Fasole verde cu vitel aromat la cuptor
Am taiat carnea de vitel felii subtiri fara a o fierbe in prealabil si fara a o bate cu ciocanul, oricum era foarte frageda. Intr-un vas termorezistent am asezat feliile de vitel dupa ce in prealabil am uns atat vasul, cat si peretii acestuia cu un strop de ulei de porumb. Feliile de...