Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1819
PRIETENI298
Retete / Dulciuri

Desert prajitura desteapta cu ciocolata

In Prajituri la 3 Iul 2020

Ouale sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, untul se pune intr-o craticioara se topeste si se asa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut. Galbenusurile impreuna cu...

Sirop de visine

In Sirop / Compot la 2 Iul 2020

4 l suc de visine i-am obtinut din 9 kg de visine ( cantarite inainte sa le scot samburii) si 4,5 kg de zahar. Sucul obtinut, dupa ce visinele au stat 24 de ore cu zahar, l-am pus la fiert, din cand in cand am adunat spuma formata. L-am fiert pana a inceput sa se lege siropul, aici fiecare il...

Dulceata de zmeura -varianta 2

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2020

Primul pas, cel mai placut zic eu, este acela de a culege zmeura, m-am simtit ca ursoaica la zmeura( desi sunt leoaica conform zodiei) :)))) Am cules zmeura dimineata pe racoare, am umplut o farfurie adanca cu zmeura. Intr-o cratita de inox am pus zaharul si apa la foc mediu, am amestecat...

Nectar de visine

In Sirop / Compot la 28 Iun 2020

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute. Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic...

Desert prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 24 Iun 2020

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat si...

Desert prajitura cu iaurt si cirese

In Prajituri la 21 Iun 2020

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min. Faina si praful de copt amestecate le-am incorporat in amestecul de oua. Am tapetat cu hartie de...

Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri

In Sirop / Compot la 18 Iun 2020

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat zaharul si am amestecat bine, am acoperit tuciul cu un prosop. Din cand in cand am amestecat bine sa...

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

In Prajituri la 13 Iun 2020

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca cat timp am mixat galbenusurile cu zaharul farin. Cand galbenusurile si-au dublat volumul am...

Desert biscuiti cu smantana fermentata

In Dulciuri la 8 Iun 2020

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam un aluat, nu framantam prea mult, doar cat sa obtinem un aluat omogen....

Desert negresa cu crema de vanilie

In Prajituri la 31 Mai 2020

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana...

Desert cozonac imbatat cu coniac

In Dulciuri la 28 Mai 2020

In primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g ) si 60 ml lapte caldut, se amesteca si se lasa la crescut 15 min. Cat sta la crescut drojdia, se...

Desert prajitura cu foi de bezea

In Prajituri la 27 Mai 2020

Foi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Tava de la cuptor se tapeteaza cu hartie de copt ( 36 cm latime), se imparte compozitia...

Pavlova cu nutella si frisca

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s amixez cca 2-3 min, la final am adaugat si otetul si am mai mixat 3 min. Am tapetat tava de la aragaz cu...

Desert prajitura cu capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2020

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de sare apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus, la final incorporam faina cernuta, cu...

Desert cornuri pufoase cu gem

In Dulciuri la 16 Mai 2020

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu...

Dulceata din flori de salcam

In Dulceata / Gem la 14 Mai 2020

Mi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot culege cu usurinta florile, iar cosuletul sa-l umplu cu minunatele flori mirositoare. Vorba lui Tudor...

Desert savarina uriasa

In Prajituri la 13 Mai 2020

Mai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru savarina : Intr-un bol am pus ouale, esenta de vanilie si uleiul, cu un tel le-am batut bine. In alt...

Desert gogosi rasucite

In Dulciuri la 10 Mai 2020

In primul rand sa avem grija sa fie cald in incapere, apoi ne apucam sa facem aluatul pentru gogosi. Intr-un castron am cernut faina, separat am pus laptele si zaharul si l-am incalzit, sa fie caldut nu fierbinte, am adaugat drojdia uscata si am lasat sa se activeze drojdia cca 10 min. Dupa 10...

Desert placintele foita cu foita

In Prajituri la 7 Mai 2020

Intr-un castron punem oul, uleiul, otetul, sarea  si zaharul si adaugam apa calduta, amestecam cu telul pana se topeste sarea si zaharul. Apoi adaugam faina, putin cate putin, framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de  aluat moale si neteda. Acoperim castronul cu un prosop si...

Desert cornuri pufoase cu mac

In Dulciuri la 6 Mai 2020

Cernem faina intr-un castron incapator si facem o adancitura in mijloc. Laptele il punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul si 50 g unt si il punem pe foc pana se topeste untul. Se lasa sa se tempereze, sa devina caldut, nu  trebuie sa fie fierbinte, se adauga drojdia maruntita si se...

Desert Pavlova (dansand in ploaie)

In Prajituri la 3 Mai 2020

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam dupa fiecare lingura de zahar adaugata, cca 4-5 min pana terminam de mixat tot zaharul. La final...

Desert prajitura cu banane si piersici

In Prajituri la 26 Apr 2020

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava...

Miere - sirop de papadie

In Sirop / Compot la 24 Apr 2020

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate. Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet...

Desert mini Pavlova cu zmeura

In Prajituri la 23 Apr 2020

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, amestecam zaharul cu amidonul si apoi il incorporam in albusurile batute spuma, putin cate putin, dupa fiecare tura de zahar pus mixam bine. La final adaugam si otetul si mai mixam cateva minute, pana obtinem o bezea lucioasa. Cu ajutorul unui posh...

Desert prajitura vanilata

In Prajituri la 23 Apr 2020

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne...

Desert rulada Pavlova cu cirese amare

In Dulciuri la 18 Apr 2020

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine, continuam asa pana terminam zaharul de incorporat si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, intindem uniform bezeaua,...

Desert tort cu crema lamaie -Paste 2020

In Torturi la 18 Apr 2020

Blat: De preferat sa fie facut cu o zi inainte, se taie mai bine. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga nuca macinata si faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza apoi se incorporeaza albusurile...

Desert mini tortulet cu ciocolata si banane

In Torturi la 12 Apr 2020

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana punem ness-ul si zaharul, apoi turnam putin lapte si frecam bine, apoi umplem cana cu lapte, luam...

Desert coronita de Florii (de post)

In Dulciuri la 11 Apr 2020

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram sarea, restul de zahar si coaja de portocala peste faina. Dupa 10 min incepem sa turnam restul de...

Desert fursecuri

In Dulciuri la 11 Apr 2020

Intr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de stelute si rotunde, le-am ornat cu pepite de ciocolata, cirese amare din dulceata ( le-am lasat sa se...

Afisate 301 - 330 din 1053 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]