O reţetă a Centrului Hietzing de Îngrijire Zilnică din Viena.
Încălziţi uşor băutura pe bază de soia, turnaţi grişul şi zahărul.
Amestecaţi constant până ce fierbe grişul şi veţi obţine un terci neted, nu prea consistent.
În loc de unt,...
Fierbeţi 150 ml de băutură JOYA soia cu Calciu.
Turnaţi-o uşor într-o cafea dublă Espresso (o cafea foarte tare) prin intermediul unui pat pentru spumă.
Îndulciţi şi bucuraţi-vă de această băutură ca un vis minunată.
Reteta advertorial Joya
Se aranjeaza salata, sparanghelul curatat si rosiile taiate intr-un bol.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga frunzele de busuioc.
Se face un dressing din soygurt, ulei, otet, sos de busuioc si se toarna deasupra salatei.
Reteta advertorial Joya
Incepeti prin a pasa piersicile coapte in prealabil si taiate felii.
Cand acestea au devenit pasta, amestecati-le cu sucul de portocale, iaurtul de soia, sucul de lamaie, mierea si apa si mixati tote ingredientele in blender.
Veti obtine o bautura revigoranta si foarte sanatoasa, perfecta...
Impreuna cu laptele de Soia si zaharul, preparati budinca de vanilie.
Cand aceasta este gata, pasati fructele pana obtineti o pasta fina.
Pentru montare desertului, folositi pahare sau boluri transparente si alternati doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc....
Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul si se lasa putin la calit.
Se adauga si dovleacul, cartoful si ardeiul, se amesteca pana se inmoaie putin dovleacul, dupa care se adauga supa de legume.
Se lasa la fiert, se adauga sare, piper si nucsoara.
Supa si...
Amestecati faina, uleiul, laptele de soia, drojdia, zaharul si sarea si framantati pana obtineti o coca.
Lasati coca sa creasca pentru 1 ora si intre timp preincalziti cuptorul la 180˚C.
Rulati coca intr-o foaie subtire pe care o asezati in forma de tarta unsa cu putin ulei, si formati o...
Morcovul, telina, dovlecelul, vinata si pastirnacul le taiem cubulete, ardeiul bucatele, feliem ceapa, prazul si rosiile le taiem rondele. Amestecam legumele intr-o tava, iar rosiile le punem deasupra, apoi asezonam cu sare, piper si putina boia de ardei. Adaugam ulei de masline. Acoperim...
Se rade tofu pe razatoarea mica, se condimenteaza cu putin piper, apoi se combina cu maioneza Inedit de soia. Se amesteca si apoi se modeleaza mixtura sub forma unei mingi de ping-pong. Se baga la frigider pentru 15 minute, sa se raceasca.
Se toaca marunt o legatura de marar si o...
Punem soia la fiert in putina apa (cit sa o acopere) pret de circa 15 minute.
Intre timp, ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem la calit in ulei, adaugam putina apa, acoperim cu un capac si le fierbem inabusit.
Scoatem soia, o taiem in bucati si o stoarcem prin presare...
Spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja, intregi.
Cit timp fierb cartofii, curatam usturoiul si-l zdrobim intr-un mojar.
Amestecam usturoiul zdrobit cu maioneza Inedit.
Cind cartofii sint aproape fierti ii scoatem si-i lasam putin la racit.
Intre timp punem intr-un...
Stiu ca mai important este postul spiritual decit cel alimentar, dar incerc sa-l tin si pe acesta din urma, gindindu-ma, sincer, ca nu degeaba este pus in calendar :). Am mers pe mina produselor de post din gama Inedit in alcatuirea acestui mic dejun. Brinza Tofu in saramura si pateu din soia au...
Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru.
Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade.
Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras.
Am rulat...
Fructul de avocado se curata de coaja, se scoate samburele si se feliaza.
Se stropeste imediat cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul.
Branza se taie si se pune in bol peste avocado, se imprastie cateva nuci faramitate pe deasupra, se stropeste cu putin...
Am pus branza intr-un bol impreuna cu smantana, ceapa si boiaua de ardei, am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Am condimentat cu sare, dupa gust.
Am taiat cateva felii de paine, le-am prajit si cu ajutorul unui pahar mic am decupat forme pentru tartine.
Cu ajutorul unei...
Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de...
Am intins un cub de brinza Ceva fin pe o painica pufoasa. Am adaugat rondelele de ceapa, apoi somonul peste care am presarat putin piper rosu si busuioc. La final am adaugat mustar de Dijon si am obtinut astfel un sandvis foarte bun! Merita sa incercati reteta!
Amestecam mustarul de Dijon cu mierea si uleiul de masline, obtinind dressingul pentru salata.
Punem ingredientele intr-un bol, le amestecam si apoi turnam dressingul peste ele. Le amestecam usor, dupa care le asezam in farfurie pe un pat facut din frunzele de salata.
La final putem presara...
In seara aceasta Ioana a venit acasa infometata, dupa o dupa-amiaza de duminica petrecuta la muzeul de Arta contemporana. Asa ca i-am facut un sandvis cu ceva fin, avind grija sa fie si foarte aratos. Cred a am reusit, nu?
Ceva fin, varianta cuburi, mi se pare de mare ajutor in bucatarie. Gustul cu adevarat fin te ajuta sa faci rapid ceva de efect. Fiti atenti aici :P. Dintr-un cub de Ceva fin am pornit la joaca pe farfurie. Ce a iesit, vedeti in fotografie ...
Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati.
Torni compozitia lichida peste faina amestecata cu praful de copt, si le omogenizezi.
Ungi formele cu putin ulei si le asezi intr-o...
Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi...
Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele cu grijă.
Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul arata culoarea roşie. Reduceţi focul la minim.
Frigeţi muşchiul de de vită până când...
Pestele se sterge cu servete de hartie, se sareaza si se unge cu ulei. Peste legume se pune o lingura de ulei, se amesteca.
Griller-ul (sau orice vas Zepter de frigere) se incinge pana cand acul termocontrolului ajunge la inceputul zonei verzi.
Se pune pestele in vas si langa el legumele....
Se pune carnea de pui la fiert, se arunca apa, se spala carnea si se pune cu apa curata din nou la fiert (se pune apa cat vrei sa ramana - se ia in considerare si borsul-, cand gatesti in vasul Zepter nu exista evaporare) . Cand apa fierbe, se pun legumele rase, orezul, jumatate din...
Se pune apa intr-un vas Zepter. Cand clocoteste apa se pune sarea, se adauga malaiul in ploaie, se amesteca pana se omogenizeaza si face bule, se pune capacul si se opreste focul. Se lasa 35-40 minute cu focul oprit, se ia capacul de pe vas si se rastoarna mamaliga pe farfurie...
Pieptul de pui se taie fasii.
Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase.
Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec.
Vasul de 2l se pune pe sursa de...
Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina.
Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele,...
Lintea se spala in mai multe ape, se lasa la inmuiat ½ ora. Se pune in vas Zepter, se adauga uleiul, legumele taiate bucati si se adauga apa cat sa depaseasca totul cam cu 4 cm(doua degete). Se pune vasul pe foc mediu. Cand acul indicator ajunge spre finalul zonei verzi se opreste focul....
Amestec cu gris
O reţetă a Centrului Hietzing de Îngrijire Zilnică din Viena. Încălziţi uşor băutura pe bază de soia, turnaţi grişul şi zahărul. Amestecaţi constant până ce fierbe grişul şi veţi obţine un terci neted, nu prea consistent. În loc de unt,...
Macchiato pe baza de soia
Fierbeţi 150 ml de băutură JOYA soia cu Calciu. Turnaţi-o uşor într-o cafea dublă Espresso (o cafea foarte tare) prin intermediul unui pat pentru spumă. Îndulciţi şi bucuraţi-vă de această băutură ca un vis minunată. Reteta advertorial Joya
Salata cu sparanghel
Se aranjeaza salata, sparanghelul curatat si rosiile taiate intr-un bol. Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga frunzele de busuioc. Se face un dressing din soygurt, ulei, otet, sos de busuioc si se toarna deasupra salatei. Reteta advertorial Joya
Shake de piersici si portocale
Incepeti prin a pasa piersicile coapte in prealabil si taiate felii. Cand acestea au devenit pasta, amestecati-le cu sucul de portocale, iaurtul de soia, sucul de lamaie, mierea si apa si mixati tote ingredientele in blender. Veti obtine o bautura revigoranta si foarte sanatoasa, perfecta...
Desert de vanilie si fructe
Impreuna cu laptele de Soia si zaharul, preparati budinca de vanilie. Cand aceasta este gata, pasati fructele pana obtineti o pasta fina. Pentru montare desertului, folositi pahare sau boluri transparente si alternati doua straturi de budinca cu un strat de fructe pasate la mijloc....
Supa crema de dovleac si ardei
Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si usturoiul si se lasa putin la calit. Se adauga si dovleacul, cartoful si ardeiul, se amesteca pana se inmoaie putin dovleacul, dupa care se adauga supa de legume. Se lasa la fiert, se adauga sare, piper si nucsoara. Supa si...
Tarta cu mere
Amestecati faina, uleiul, laptele de soia, drojdia, zaharul si sarea si framantati pana obtineti o coca. Lasati coca sa creasca pentru 1 ora si intre timp preincalziti cuptorul la 180˚C. Rulati coca intr-o foaie subtire pe care o asezati in forma de tarta unsa cu putin ulei, si formati o...
Mancare de legume cu tofu (reteta video)
Morcovul, telina, dovlecelul, vinata si pastirnacul le taiem cubulete, ardeiul bucatele, feliem ceapa, prazul si rosiile le taiem rondele. Amestecam legumele intr-o tava, iar rosiile le punem deasupra, apoi asezonam cu sare, piper si putina boia de ardei. Adaugam ulei de masline. Acoperim...
Chiftelute de tofu cu marar (reteta video)
Se rade tofu pe razatoarea mica, se condimenteaza cu putin piper, apoi se combina cu maioneza Inedit de soia. Se amesteca si apoi se modeleaza mixtura sub forma unei mingi de ping-pong. Se baga la frigider pentru 15 minute, sa se raceasca. Se toaca marunt o legatura de marar si o...
Mancarica de soia cu masline
Punem soia la fiert in putina apa (cit sa o acopere) pret de circa 15 minute. Intre timp, ceapa si usturoiul le taiem marunt si le punem la calit in ulei, adaugam putina apa, acoperim cu un capac si le fierbem inabusit. Scoatem soia, o taiem in bucati si o stoarcem prin presare...
Cartofi cu sos alioli din maioneza Inedit
Spalam cartofii si-i punem la fiert cu tot cu coaja, intregi. Cit timp fierb cartofii, curatam usturoiul si-l zdrobim intr-un mojar. Amestecam usturoiul zdrobit cu maioneza Inedit. Cind cartofii sint aproape fierti ii scoatem si-i lasam putin la racit. Intre timp punem intr-un...
Mic dejun cu produse de post
Stiu ca mai important este postul spiritual decit cel alimentar, dar incerc sa-l tin si pe acesta din urma, gindindu-ma, sincer, ca nu degeaba este pus in calendar :). Am mers pe mina produselor de post din gama Inedit in alcatuirea acestui mic dejun. Brinza Tofu in saramura si pateu din soia au...
Croissante cu cascaval Delaco
Aluatul l-am lasat la dezghetat peste noapte. Am desfacut folia in care era invelit si l-am intins pe blatul de lucru. Am pornit cuptorul si l-am potrivit la 200 grade. Am taiat aluatul in fasii egale si apoi am decupat triunghiuri, pe fiecare din ele punand putin cascaval ras. Am rulat...
Salata cu avocado, branza Delaco si nuci
Fructul de avocado se curata de coaja, se scoate samburele si se feliaza. Se stropeste imediat cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul. Branza se taie si se pune in bol peste avocado, se imprastie cateva nuci faramitate pe deasupra, se stropeste cu putin...
Tartine cu branza proaspata Delaco si boia de ardei
Am pus branza intr-un bol impreuna cu smantana, ceapa si boiaua de ardei, am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Am condimentat cu sare, dupa gust. Am taiat cateva felii de paine, le-am prajit si cu ajutorul unui pahar mic am decupat forme pentru tartine. Cu ajutorul unei...
Reteta de Inghetata de banane si curry pregatita de Nico Lontras in finala
Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de...
Sandvis cu somon
Am intins un cub de brinza Ceva fin pe o painica pufoasa. Am adaugat rondelele de ceapa, apoi somonul peste care am presarat putin piper rosu si busuioc. La final am adaugat mustar de Dijon si am obtinut astfel un sandvis foarte bun! Merita sa incercati reteta!
Salata vesela
Amestecam mustarul de Dijon cu mierea si uleiul de masline, obtinind dressingul pentru salata. Punem ingredientele intr-un bol, le amestecam si apoi turnam dressingul peste ele. Le amestecam usor, dupa care le asezam in farfurie pe un pat facut din frunzele de salata. La final putem presara...
Sandvis bucuria Ioanei
In seara aceasta Ioana a venit acasa infometata, dupa o dupa-amiaza de duminica petrecuta la muzeul de Arta contemporana. Asa ca i-am facut un sandvis cu ceva fin, avind grija sa fie si foarte aratos. Cred a am reusit, nu?
Minuturi cu cuburi ceva fin
Ceva fin, varianta cuburi, mi se pare de mare ajutor in bucatarie. Gustul cu adevarat fin te ajuta sa faci rapid ceva de efect. Fiti atenti aici :P. Dintr-un cub de Ceva fin am pornit la joaca pe farfurie. Ce a iesit, vedeti in fotografie ...
Briose cu cascaval Sofia si broccoli
Ouale se bat bine impreuna cu laptele si uleiul, si se adauga mai apoi cascavalul taiat cubulete, ceapa taiata marunt si broccoli desghetat si taiat bucati. Torni compozitia lichida peste faina amestecata cu praful de copt, si le omogenizezi. Ungi formele cu putin ulei si le asezi intr-o...
File de peste cu praz în sos de vinegretă acidulată in vas Zepter
Curăţaţi prazul păstrând doar partea albă. Spălaţi bine bucăţile de praz şi tăiaţi-le oblic în trei bucăţi. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul indică culoarea roşie, stingeţi focul, apoi adăugaţi puţin ulei de măsline şi...
Muşchi fraged de viţel cu ceapă verde şi saute de salată verde preparate in vas Zepter
Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele cu grijă. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul arata culoarea roşie. Reduceţi focul la minim. Frigeţi muşchiul de de vită până când...
Briose cu cascaval Sofia si ciuperci
Reteta advertorial Delaco *
Ton cu legume fripte preparat in vas Zepter
Pestele se sterge cu servete de hartie, se sareaza si se unge cu ulei. Peste legume se pune o lingura de ulei, se amesteca. Griller-ul (sau orice vas Zepter de frigere) se incinge pana cand acul termocontrolului ajunge la inceputul zonei verzi. Se pune pestele in vas si langa el legumele....
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter
Se pune carnea de pui la fiert, se arunca apa, se spala carnea si se pune cu apa curata din nou la fiert (se pune apa cat vrei sa ramana - se ia in considerare si borsul-, cand gatesti in vasul Zepter nu exista evaporare) . Cand apa fierbe, se pun legumele rase, orezul, jumatate din...
Mamaliga preparata in vas Zepter
Se pune apa intr-un vas Zepter. Cand clocoteste apa se pune sarea, se adauga malaiul in ploaie, se amesteca pana se omogenizeaza si face bule, se pune capacul si se opreste focul. Se lasa 35-40 minute cu focul oprit, se ia capacul de pe vas si se rastoarna mamaliga pe farfurie...
Pui Shanghai preparat in vas Zepter
Pieptul de pui se taie fasii. Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase. Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec. Vasul de 2l se pune pe sursa de...
Ciuperci umplute
Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele,...
Supa crema de linte rosie
Lintea se spala in mai multe ape, se lasa la inmuiat ½ ora. Se pune in vas Zepter, se adauga uleiul, legumele taiate bucati si se adauga apa cat sa depaseasca totul cam cu 4 cm(doua degete). Se pune vasul pe foc mediu. Cand acul indicator ajunge spre finalul zonei verzi se opreste focul....